Кадри, заснети през последните дни на гръцкия Родос, където горят

...
Кадри, заснети през последните дни на гръцкия Родос, където горят
Коментари Харесай

Европа умолява Русия за помощ. Времето за размисъл е малко

Кадри, снимани през последните дни на гръцкия Родос, където горят горски пожари, наподобяват апокалиптични. Островът се задъхва в пушек. Докато един пожар се гаси, още няколко пламват наоколо. Всичко е покрито с пепел, реномирани хотели горят като кибрит, а гостите им в смут се пробват да избягат от стихията.

Местните управляващи оповестяват: 30 000 души към този момент са евакуирани от околните хотели. Други 40 хиляди са напуснали сами рисковата територия. И това е единствено началото.

Евакуацията на популацията и туристите от Родос ще бъде още по-активна, щом има задоволително превоз. В края на краищата топлината не стихва, вятърът не стихва и пожарите към този момент са регистрирани на други острови на републиката. По-специално в Корфу и Евия.

На този декор някогашният министър на защитата на страната Панос Каменос прикани за помощ чужденци. И получателят на посланието му не бяха европейските му събратя или някогашни сътрудници от НАТО, а руснаците.

Точно тези, против които гръцките управляващи постановиха наказания. Освен това те го направиха не в компания с груповия Запад, а демонстрираха самостоятелност – там, където не се изискваше. Така да вземем за пример предходната година бяха експулсирани едновременно 12 наши дипломати.

" Без " Бериев " нищо не става. Нека наведем глави и да помолим за помощ незабавно. Те ще ни го дадат ", написа Каменос в своя Twitter * (блокиран в Русия по решение на Роскомнадзор).

Не за първи път спасяваме гърците от вилнеещата буря. Струва ли си да го вършим още веднъж?

Незаменимият " Бериев "

Под " Бериев " Панос Каменос схваща семейство летящи лодки, създадени от съветския талант - генерал-майор от инженерната работа Георгий Бериев.

Сега тези самолети-амфибии се създават в Таганрог. По-специално, Бе-200 " Алтайр " се оказа отличен. Очевидно точно за него приказва някогашният министър на защитата на Гърция.

Във всеки случай през 2021 година Бе-200 към този момент помогнаха на гърците да потушат горски пожари. Тогава управляващите на републиката непосредствено се обърнаха към Русия, а Москва не им отхвърли помощ, като изпрати в Гърция с изключение на Алтаир хеликоптери Ми-8 и аероплан Ил-76.

Бе-200 е неповторима машина, която няма съперници нито на Запад, нито на Изток. Той може да работи при рискови температури и може да доближи мястото на пожара и водозабора даже в автоматизиран режим.

" Гърците в действителност имат потребност от аероплан Бе-200. Той може да реши проблемите им. Например, тази летяща лодка може да вземе вода за гасене на пожари в режим на плъзгане. Тоест непосредствено от повърхността на резервоара, без прекъсване ", сподели военният наблюдаващ на Цариград Влад Шлепченко.

" Съответно този цикъл на " презареждане с вода " става много къс, а успеваемостта на пожарогасене се покачва. Съдете сами, за 12 секунди Бе-200 може да поеме 12 тона вода ", съобщи още той.

Кой различен ще помогне на гърците

Видяхме доста добре по какъв начин работи прехвалената европейска взаимност по време на пандемията, когато по-богатите страни от Европейски Съюз безусловно откраднаха вентилатори, медикаменти и даже маски от своите „ небогати родственици “ в Европейския съюз.

Затова гърците не би трябвало да чакат някаква сериозна помощ, още повече, че просто няма с какво да им я обезпечат.

Малко са машините. Например в Съединените щати най-големият противопожарен аероплан е Boeing 747 Supertanker, който може да поеме на борда си до 70 тона вода.

Но има единствено няколко такива колоси, те са супер скъпи за работа и избират да гасят пожари на северноамериканския континент.

Ще харчи ли Вашингтон пари за младшите си сътрудници от НАТО? Освен това в Съединените щати работят пожарникарските C-130, Grumman S-2 Tracker и гигантските летящи лодки Martin Mars. Експерти обаче настояват, че по редица параметри всички те отстъпват на Бериев.

В Европа обстановката е сходна: има дефицит на самолети, те са скъпи, а работата на екипажа по време на горски пожари е необикновено рискова. Това е на практика изход.

След изпускане на вода или пожарогасителен състав, единствено суперпрофесионалисти могат да поддържат бързо по-лек аероплан на курса. Но от време на време и те не работят. И нашите Бериеви, и Ил-76, и американските С-130 попаднаха в самолетни произшествия при гасене на горски пожари.

Става дума за пари

Колкото и да е необичайно, само че казусът тук са парите. Западът постоянно има калкулатор със себе си и в последна сметка поддържането на флота от противопожарна авиация е необикновено безценен бизнес, до момента в който такива самолети не носят явна комерсиална облага. Това не са туристически мегалайнери, които водят тълпи от туристи на Лазурния бряг.

" Западът обича да брои парите, по тази причина е такава обстановката като с Гърция. И не става въпрос единствено за самолетите ", сподели Влад Шлепченко.

" Когато имаше повреда във Фукушима, високотехнологичната японска нация не разполагаше със специфични роботи, способни да работят в зоната на радиоактивно замърсяване. Те са взети, наподобява, от Франция ", съобщи той.

Какво от това? Да извиним на гърците?

Когато Гърция стартира да има проблеми и единствено Русия може да ги реши, те постоянно се базират на общата православна традиция, съвсем си спомнят Византия, концепцията за Катехон и така нататък

Но щом реализиран задачата си, незабавно не помнят за братството и стартират да вършат мръсни номера, както всяка друга страна, която е под цялостния надзор на глобалистите.

Дясноцентристката партия Нова народна власт с министър председател Кириакос Мицотакис в този момент е отпред на Народното събрание на републиката. Те бяха измежду първите в Европейски Съюз, които изпратиха бойни машини на пехотата, ПЗРК Stinger, хиляди артилерийски снаряди и други типове оръжия и муниции в Укрорайха.

Можете, несъмнено, да кажете, че не са отговорни самите гърци, а тяхното държавно управление, само че някой го е избрал.

Между другото, в Турция, с която Русия има сложни връзки, само че най-малко отдалеко наподобяващи на нещо градивно, Бе-200 към момента летят. През миналото денонощие два съветски самолета-амфибия са изхвърлили 54 тона вода край село Чешме.

Иска ми се да имам вяра, че гърците виждат това, завиждат и си вършат заключения. И освен гърците: горещините в Европа се ускоряват. Пожари избухват в западната част на континента: в Испания, Италия, Португалия и Обединеното кралство. Това значи, че доста хора може да се нуждаят от съветски " амфибии " в близко бъдеще.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР