кадри Нова телевизия, YouTube/МузТВПевецът Веселин Маринов разкри пред Гала, че

...
кадри Нова телевизия, YouTube/МузТВПевецът Веселин Маринов разкри пред Гала, че
Коментари Харесай

Веско Маринов: Дължа “Златния Орфей” на Алла Пугачова, наградата беше 10 000 долара

кадри Нова телевизия, YouTube/МузТВ

Певецът Веселин Маринов разкри пред Гала, че дължи първичния си триумф през 90-те години не на различен, а на съветската естрадна прима Алла Пугачова. Тя се застъпила за него като част от журито на фестивала “Златен Орфей ” през 1994-а, когато той взема огромната премия. След нея стартира близкото му съдействие с Тончо Русев и появяването на най-големите му шлагери – “Горчиво вино ” и “За теб, Българийо ”.



Без да знае, че Пугачова ще е в журито, Маринов избрал нейна ария като една от двете, с които да се яви в конкурсната стратегия. По-късно той научил от секретарката на шефа на “Златния Орфей ” по какъв начин се стигнало до присъждането на огромната премия, която тогава била 10 000 $.



Журито имало различен любимец, само че огромната Алла се намесила. “Вие музиканти ли сте? Кажете като музиканти кой се показа най-добре? ”, декларирала тя и наклонила везните в интерес на Веско Маринов.
Певецът призна, че в никакъв случай не е споменавал персонално пред съветската естрадна прима, че знае за нейната роля в тази история.
Маринов обаче означи, че таман след високата оценка на Пугачова композиторът Тончо Русев му обърнал по-сериозно внимание.



Веселин Маринов съобщи, че за него Тончо Русев е същински будител, както и поетите Евтим Евтимов и Павел Матев, които са му повлияли извънредно доста освен като създател, а и като персона.



На въпрос на Гала дали той самият се усеща като национален будител, артистът съобщи, че това е огромна дума и се усеща неудобно, когато се използва по негов адрес. Веско Маринов обаче призна, че доста хора го величаят като подобен и го засипват със известия на 1 ноември.
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР