Кадри БТВПрофесор Георги Рачев направи анализ на отминаващата вече 2023

...
Кадри БТВПрофесор Георги Рачев направи анализ на отминаващата вече 2023
Коментари Харесай

Изпращаме 2023 с високи температури

Кадри БТВ

Професор Георги Рачев направи разбор на отминаващата към този момент 2023 година. Засега тя се обрисува да бъде най-топлата до момента.

Става все по-топло и топло на земята. Тази ще бъде съвсем 100% най-топла откогато се мерят температури и ще бие прословутите 2016 и 2020 година, когато земята беше по-топла приблизително с 1 градус годишно. Общо 9 месеца от годината са били с температури над нормата.

Зимните месеци също бяха по-топли през 2023 година Януари тази година беше един от-най-топлите с към 4 градуса по-високи температури от естественото.



За интервала към коледните празници професора сподели:

2017 година е била най-топлата Коледа откогато се водят метеорологични наблюдения. Тогава над цяла България е било доста топло, а в Монтана е достигнало 22 градуса. Света продължава да се затопля.

Обясни и за какво това е по този начин и какво ни чака, в случай че не се вземат ограничения за ограничение на нездравословните излъчвания.

Много въздействат въглеродните излъчвания за това стопляне. Фосилните горива би трябвало да се унищожават изключително въглищата, само че това доста мъчно ще стане.

 

 

Аномалии при преваляванията са още по-осезаеми. България претърпя голям интервал на поднормални превалявания със съществено засушаване в месеците от май до октомври. За сметка на това – през ноември съвсем над цяла България паднаха два пъти повече превалявания от естественото.

Май и юни е значимо да са валежни, тъй като това подсигурява добра годишна продукция.

Има възможност 2024 година да е още по-топла от 2023 година Добрата вест обаче е, че феноменът „ Ел Ниньо “ затихва и може би през март се чака равновесна фаза. Това предвижда топ климатолога.

Иначе през днешния ден е следващата топла и безснежна Коледа. Високите температури усилват заплахата от лавини в планините. Поне до края на годината температурите остават високи за този интервал, по този начин посрещаме и 2024. На места стойностите доближават даже до към 20 градуса.

 

 

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР