кадри БНТНародният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на

...
кадри БНТНародният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на
Коментари Харесай

Илия Луков разтърси ефира нва БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри Българска национална телевизия

Народният артист Илия Луков раздруса с страст студиото на Българска национална телевизия в предаването на Георги Любенов. Той пристигна за изявление, което доста бързо се трансформира в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше именитата балада за Аспарухов и Котков.

Певецът не спести нищо от страстта, която му носи тази ария и сълзите му текнаха в ефир. Гостуването в малкия екран беше часове преди Илия Луков да извърши фамозната балада преди мача „ Левски ” – „ Берое ” на Герена.


`); break case width
Певецът описа, че се е развълнувал тези дни, когато е видял младежи да оставят цветя пред паметника на Георги Аспарухов и да споделят „ Гунди е жив! ”.

Луков показа, че като родител на три деца желае те да останат тук и да не отпътуват в чужбина. „ Не би трябвало да предаваме децата ”, съобщи прочувствено майсторът на македонските песни. Той вижда точно в това смисъла да се продължи традицията на националната ария.

Когато българският народ е бил под иго и е знаел, че написаното може да изгори, той е съхранявал историята си в песните, изясни Илия Луков.



След като усети какви мощни усеща бушуват в събеседника му, водещият Георги Любенов го окуражи да пее още и още. Макар и без никакъв акомпанимент, Луков прояви майсторството си и изпълни душата на феновете, които обичат националната ария.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР