Кадри БТВНашите деца са повод за гордост в различни области

...
Кадри БТВНашите деца са повод за гордост в различни области
Коментари Харесай

Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ

Нашите деца са мотив за горделивост в разнообразни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два образеца имаме към този момент за младежи, отдадени на науката и много напреднали в материята, макар младостта си.

Макар да е единствено на 13 години, Калоян Гешев към този момент три пъти е печелил международната купа по скоростно броене и нееднократно ни е карал да се гордеем, че е българин.


`); break case width
За първи път открих гения му, когато той беше доста дребен – на три години и половина. Виждаше цифрите и ги смяташе от дребен. На 5 години беше доста добре със смятането, показа майка му Румяна Гешева в ефира на БТВ.

Първото му интернационално състезание е преди да навърши 9 години. Тогава става четвърти в света и втори в Европа.

За мен е неповторимо. Използвам много формули и способи при изчисленията. Те са надалеч по-лесни, в сравнение с множеството хора си мислят, сподели момчето, което с лекост пресмята комплицирани формули.
Той се упражнява по към 2 часа дневно.


Когато остава по-малко от месец до състезание, се усилват внезапно тези часове, посочи първенецът по скоростно броене.

Разбира си има загадка и собствен си метод да съумява да прави това, което множеството от нас не умеят.

Има формула, само че няма да я издам. Цялостно методите и формулите наподобяват неуместно, само че като ги практикуваш, стават много по-лесни.

За фантазията си като приключи образованието си показа:

Бих желал да стана преподавател по математика или нещо, което ми харесва и би ми доставяло наслаждение. Може и да не е по математика. Може и по скоростна калкулация, с цел да стане тя по-популярна в България.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР