Къде се намира селото на най-дългокосите жени. Hад метър и

...
Къде се намира селото на най-дългокосите жени. Hад метър и
Коментари Харесай

Къде се намира селото на най-дългокосите жени

Къде се намира селото на най-дългокосите дами. Hад метър и половина са дълги косите на дамите от китайското село Хуанлоу. Цветът им е катраненочерен – даже и възрастните нямат и диря от посивяване.

Дългите женски коси са симптом на здраве, дългоденствие и шанс. Колкото са по-дълги, толкоз повече благополучие ще има тяхнатa притежателка. Най-дългите коси са по два метра.

Първото подкастряне на девойките става откакто навършат 18 години – до равнището на ушите. Това e част от церемонията в чест на пълнолетието им, а идващите подстригвания са, когато се омъжат и когато родят дете.

Прическата отразява статута на дамата.

Ако косите са компактно скрити с забрадка, дамата е неомъжена. Ако са навити към главата като тюрбан, омъжената жена няма дете. Когато са събрани на вързоп начело на челото – и е омъжена, и има дете.

В селото живеят 80 фамилии, а общо популацията е над 400 души. Основно се занимават със земеделие. Според традицията разпуснатите коси могат да бъдат показвани единствено на членове на фамилията.

Но откакто Хуанлоу се трансформирал в туристическа забележителност, тази традиция отпаднала, за сметка на проявлението на косите против възнаграждение.

Нови зъби за 9 седмици

Жените изясняват здравината и невероятната дължина на косите с това, че не употребяват никакви козметични средства за измиването и поддържането им. Измиват ги на всеки три дни с оризова вода.

Селцето към този момент е включено в книгата на върховете Гинес като мястото, където живеят най-дългокосите хора. 

 

Къде се намира селото на най-дългокосите дами

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР