Къде, ако не в Габрово? Кога, ако не сега? Най-старият

...
Къде, ако не в Габрово? Кога, ако не сега? Най-старият
Коментари Харесай

Първият в света Карнавал в изолация ще е в Габрово

Къде, в случай че не в Габрово? Кога, в случай че не в този момент? Най-старият и обилен Карнавал в България не се опасява от някакъв си чуждоземен вирус и не счита да пази тишина. Дори в противен случай - ще направи казус в модерната история - Карнавал по време на изолираност!

Всяка година, през месец май, Габрово пази правото си да бъде столица на хумора и един от най-атрактивните международни фестивални градове. Шествието му се слави със своите няколкометрови неповторими макети, които изобразяват или осмиват известни персони от шоубизнеса, политиката, герои от книги и филми. Тази година обичайното шествие с към 90 карнавални картини, към 40 макета и над 2500 участници няма да се състои, само че изобретателните габровци намират метод да се забавляват и заразяват с въодушевление надалеч отвън рамките на града.



Маскирани и нагласени като за същински маскен бал, габровци ще показват карнавално въодушевление от тераси, балкони, прозорци и дворове. Тази година те са и по този начин положителни да споделят еуфорията посредством извънредно стрийминг студио със звездни посетители и хумористична стратегия.

На 16-ти май, от 19:00 часа, в три лъча по улиците на града ще тръгнат и три платформи с макети. А един облик сигурно ще се отличи измежду гигантските герои – този на военачалник Мутафчийски. Организаторите дават обещание да го разходят из града, с цел да види по какъв начин се съблюдават ограниченията за битка с Covid – 19.

„ Covid-19 ни изправи пред доста провокации – разяснява обстановката кметът на града Таня Христова-но има нещо общо, което можем да следим в целия свят – устрема да живеем по естествения си метод и да не се даваме. Да се надсмеем на обстановката, даже и през сълзи от време на време. Хуморът постоянно е бил метод да намалиш напрежението, появява се и в най-трудните времена, и по най-тежките тематики. Това е мотивацията ни да не се отхвърляме от карнавала. Да, няма да има пищността, на която сме привикнали. В момента не е рационално нито да се събираме, нито да харчим доста средства - в бюджета на общината се появиха разноски и обществени услуги, за които изобщо не сме подозирали, част от плануваните доходи няма да постъпят също. Но въпреки всичко можем да отделим малко, с цел да запазим своя свят и да бъдем себе си – оптимисти с неподражаемо възприятие за комизъм. “

Още обстоятелства за Карнавала, плюс опция да спечелите огромната парична премия в карнавалния конкурс

Карнавалът „ Габрово 2020 - сред изтока и запада “ ще е първият карнавал в света по време на Covid - 19.

Габровци означават напълно съществено, че тази година не одобряват посетители, само че канят всички да се причислят към тях във FB: https://www.facebook.com/Carnival.Gabrovo/, където ще има стрийминг студио с някои от най-големите и обичани български звезди.

Водещи на карнавалното студио ще са Мишо Дюзев и Иво Райчев.

Габровската музикална общественост също не остава безучастна. Джаз ще звучи от няколко тераси, присъединяване са декларирали още диджеи, артисти, типичен и фолклорни реализатори – всеки от тях ще се постарае да направи карнавалната вечер на съседите си незабравима.

Виртуално в събитието ще се включат и карнавалисти от побратимения на Габрово белгийски град Аалст.

Със санитарна маска е даже и фамозният монумент на митичния основател на Габрово – Рачо Ковача, който е ситуиран в река Янтра и всяка година получава нови облекла за карнавала.



Общината прикани всички почитатели на карнавала да основат карнавални картини на терасите, прозорците или в дворовете си и по този начин – с габровски комизъм, отдаден на най-актуалното от обществените и политически тематики сега, да се причислят към карнавалния стрийминг, който ще стартира в 19 часа на 16 май във фейсбук профила на карнавала - https://www.facebook.com/Carnival.Gabrovo/

Награди ще има както за най-успешните домашни карнавални картини, по този начин и за най-карнавално семейство и даже за домакински любим – котка /или чувстващ се като котка/, съпричастен към карнавалния дух в къщата.

Тази година няма да режат опашката на котката - ограничения за сигурност, макар че плановите интервенции към този момент са позволени.

Още за събитието и състезанията потърсете на https://carnival.gabrovo.bg/



(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР