Кадър: Youtube/OFFnewsЖителите на село Владая ловят риба в огромна локва.

...
Кадър: Youtube/OFFnewsЖителите на село Владая ловят риба в огромна локва.
Коментари Харесай

Жителите на село Владая ловят риба в огромна локва на пътя

Кадър: Youtube/OFFnews

Жителите на село Владая ловят риба в голяма локва. Тя е от предишното лято и се намира на основния път в селото, алармират в писмо до зам.-кметa на Столична община Кристиан Кръстев от Инициативен комитет-Владая. Във видео, оповестено от OFFNews, се вижда по какъв начин поданици " ловят риба " в локвата. 

" Село Владая е част от Столична община, а при започване на селото, навръх основния път има голяма локва, за която Общината нехае още от предишното лято. Локвата е от толкоз дълго време към този момент на основния път, че локалните и преминаващите я назовават " Езерото " и водното огледало, пишат от ИК Владая.  

В писмото комитетът написа, че повода за локвата е запушена шахта на кръстовището сред ул. Войнишко въстание и ул. Орница в селото. " Шахтата е запушена от половин година и водата, стичаща се по улиците Орница и Бистър поток образува голямо безотточно езеро ", допълват оттова.

Според ИК от кметството на селото нямат " нужния потенциал и предпочитание " да се оправят с този проблем, защото все още само е прокопан ръчно канал през тревните площи, по който да се оттича водата, когато локвата стане прекомерно огромна и обхване улицата от край до край.

" Тази локва основава проблеми и на движещите се коли, а в утринните часове се образува и поледица. Това кръстовище е при започване на село Владая и оттова минават всички поданици, както и пътуващите към прилежащото село Мърчаево, употребява се и като обходен маршрут на пътя Перник - София при произшествия, повреди и тапи. По улицата се движат и две автобусни линии от Столичния градски превоз към Центъра за градска подвижност ", изясняват от Инициативния комитет.

В писмото до зам.-кмета на Столична община по направление " Транспорт и градска подвижност " се показва и че належащо да бъде асфалтирана ул. " Бистър поток ", както и да бъдат построени нужните отводнители по тази улица, защото главната аргументи за запушването на шахтата е неприятното положение на улицата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР