Кадър ТВ ЕврокомЕдно от скандалните разкрития на бизнесмена Светослав Илчовски

...
Кадър ТВ ЕврокомЕдно от скандалните разкрития на бизнесмена Светослав Илчовски
Коментари Харесай

Министър Янаки Стоилов: Проверяваме твърденията на Илчовски за издевателства над затворник

Кадър ТВ " Евроком "

Едно от скандалните разкрития на предприемача Светослав Илчовски ще бъде тествано. Министерството на правосъдието  ще ревизира изказванията на Илчовски , който описа в Народното събрание, че му бил показан запис с издевателства над пандизчия. Служебният правосъден министър  Янаки Стоилов  поиска повече конкретика и съобщи, че в такива случаи би трябвало да се показват места, имена и кръг лица.

Това съобщи Българска телеграфна агенция.

" Това са остарели проблеми и не може да се заблуждаваме, че са изчезнали ", сподели още Стоилов преди за първи път да взе участие в съвещание на Висш съдебен съвет.

Стоилов още веднъж изиска  да бъде изработен цялостен разбор на работата на спецсъда и прокуратурата и едвам тогава да се вземе решение за тяхното бъдеще.

Според служебния министър този разбор би трябвало да обхване целия интервал -  от основаването на спецмагистратурите до през днешния ден.

Янаки Стоилов  коментира и проектодекларацията, която пленумът на Висш съдебен съвет ще разиска в тази посока. С или без нея този въпрос не може да бъде заобиколен. Но без разбор на свършеното и това какви са проблемите, ще е израз на преднамереност да се излиза с оферти, счита още Янаки Стоилов.

В документа, който Висш съдебен съвет ще разисква, написа, че  Пленумът показва цялостна поддръжка към магистратите и правосъдните чиновници , които се оповестиха против закриването на спецсъда и спецпрокуратурата. Освен това кадровиците споделят, че остро се опълчват на посоченото в претекстовете към законопроекта, който беше импортиран в разпуснатия към този момент парламент.

Закриването на профилираното правораздаване в миг на политическа неустойчивост и икономическа неустановеност ще блокира правосъдната система и ще предизвика напрежение измежду магистратите и жителите, написа в проектодекларацията.

Предстои текстът да бъде разискван на полемика на съвещание на пленума на Висш съдебен съвет.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР