Кадър: РИА Новости, фейсбукВътрешният министър на Франция обяви последиците от

...
Кадър: РИА Новости, фейсбукВътрешният министър на Франция обяви последиците от
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Франция: 67 полицаи са ранени по време на протестите в Париж

Кадър: РИА Новости, фейсбук

Вътрешният министър на Франция разгласи последствията от размириците в Париж по време на следващите митинги.

Почти 70 служители на реда и жандармеристи са ранени при конфликти във вчерашните митинги във Франция против държавния законопроект за световната сигурност, заяви вътрешният министър Жералд Дарманен, представен от ТАСС.

" Окончателните данни за вчерашния ден са 95 арестувани. Сред ранените има 67 служители на реда и жандармеристи, от тях 48 в Париж. Изразявам поддръжката си за тях ", написа министърът в туитър, предава Българска телеграфна агенция.

Общо 52 350 души са взели участие в към 90 митинга през вчерашния ден из цяла Франция, включително 5000 в Париж по данни на вътрешното министерство.

Главен мотив за публичното неодобрение е член 24 на законопроекта, който към този момент е утвърден на първо четене в Народното събрание. Той планува огромна санкция и присъда затвор за лица, които разгласяват в интернет фотоси и видеозаписи на служители на реда, в които ясно се виждат лицата им, или оповестяват техните имена и адреси.

След бурни митинги на обществеността и на публицистите държавното управление даде обещание да промени текста на член 24, само че стачкуващите желаят той да бъде напълно отстранен от законопроекта, който ще се преглежда в Сената при започване на 2021 година.

Недоволство има и от членове 21 и 22, които плануват разширено полицейско видеонаблюдение на демонстрации, в това число с потребление на дронове.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР