Кадър Прокуратура на БългарияРеквизит за сватби и кръщенета се оказаха

...
Кадър Прокуратура на БългарияРеквизит за сватби и кръщенета се оказаха
Коментари Харесай

МВР не е различило фалшиви пари от реквизит за сватби и кръщенета

Кадър Прокуратура на България

Реквизит за сватби и кръщенета се оказаха " подправените пари ", които бяха открити при акция на Министерство на вътрешните работи.

Мъж и жена са арестувани при акция на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, при която са били открити отпечатани подправени 4 млн. $ и 3,6 млн. евро.

За откритите подправени пари заяви първо основният прокурор Иван Гешев в профила си в „ Туитър “, съобщи Медиапул.

„ Това е може би една от най-големите суми, които е намирана. Сериозна работа, поздравления “, сподели Гешев и добави, че парите са печатани във висше образователно заведение.

По информация на „ Лекс “ става дума за Висше транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков “. В него имало печатница, в която на трудов контракт е работел 48-годишният мъж, арестуван при акцията. В нея са печатани рекламни материали, здравни книжки и други документи, като мъжът печатал подправените пари в извънработно време.

За момента проверяващите нямат данни управлението на висшето учебно заведение да е знаело за незаконната активност.

Ректорът на ВТУ „ Тодор Каблешков “ в София проф. Даниела Тодорова изясни по-късно, че помещението с печатницата е било отдадено чартърен на компания, а работещите там нямат контракт с учебното заведение.

„ Ние оказахме цялостно подпомагане на органите на реда. От нас Столична дирекция на вътрешните работи изисква да отговорим дали избран човек има трудов контракт с нас. Заявявам пред вас, че контракт с подобен човек няма. Официална информация за отпечатване на подправени банкноти в печатница в университета не съм получила “, изясни Тодорова.

Арестувана е и 54-годишна жена, която е взела участие в схемата и евентуално е живеела на фамилни начела с мъжа, разкриха по-късно от прокуратурата и Министерство на вътрешните работи.

Двамата не са осъждани, нямали и престъпни прояви досега. Разследващите обаче подозират, че са част от по-сериозна скица за трафик на подправени пари към Украйна и Западна Европа.

Мъжът и дамата приемали поръчки за отпечатване на парите, като получавали към 10% от цената на поръчката. Тепърва ще бъде оценено качеството на банкнотите, само че съгласно Министерство на вътрешните работи то е на положително равнище.

Двамата ще останат в ареста за 72 часа, след което прокуратурата ще желае от съда непрекъснатото им задържане.
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди  0  0(преди 5 секунди) Рейтинг: 11931 | Одобрение: 4326 Хитър метод да отървеш кожата. Напиши коментарИме:Коментар:
Последни новини
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР