Кадър ПиксабейЛибералните и демократични скандинавските държави са водещи в иновациите

...
Кадър ПиксабейЛибералните и демократични скандинавските държави са водещи в иновациите
Коментари Харесай

ЕС: Швеция, Финландия и Дания с най-много изобретения, България е на дъното

Кадър Пиксабей

Либералните и демократични скандинавските страни са водещи в нововъведенията и дърпат Европейски Съюз напред.

На противоположния полюс е постоянно гледащата обратно във времето консервативна България. 

Швеция продължава да бъде водещият модернист на Европейски Съюз, следвана от Финландия, Дания и Белгия, като всички те са с много над междинните за Европейски Съюз резултати в региона на нововъведенията. В дъното на класацията са Румъния и България. Това демонстрират данните от Европейския сравнителен доклад за нововъведенията за 2021 година, съобщи Факти.

Европейска комисия разгласява Европейския относителен отчет за нововъведенията за 2021 година, който демонстрира, че резултатите на Европа в региона на нововъведенията не престават да се усъвършенстват в целия Европейски Съюз. Резултатите от нововъведенията са се нараснали приблизително с 12,5 % от 2014 година насам. Налице е непрекъсната наклонност на доближаване на резултатите в границите на Европейски Съюз, като страните с по-ниски индикатори бележат по-бърз прогрес от тези с по-високи индикатори, което води до понижаване на разликите сред тях в региона на нововъведенията. Според Регионалния относителен отчет за нововъведенията за 2021 година тази наклонност се следи при нововъведенията във всички райони на Европейски Съюз. На международната сцена Европейски Съюз реализира по-добри резултати от свои съперници като Китай, Бразилия, Южна Африка, Русия и Индия, само че се подрежда след Южна Корея, Канада, Австралия, Съединени американски щати и Япония. Тазгодишният Европейски относителен отчет за нововъведенията се основава на преразгледана рамка, включваща нови индикатори за цифровизация и за резистентност на околната среда, като по този метод отчетът отразява по-добре политическите цели на Европейски Съюз.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР