Кадър: Нова ТвМного концентрирана конференция и добре изнесени детайли от

...
Кадър: Нова ТвМного концентрирана конференция и добре изнесени детайли от
Коментари Харесай

Арабистът Чуков с разтърсващ анализ за подготвяния кървав атентат в Пловдив!

Кадър: Нова Тв

Много съсредоточена конференция и добре изнесени елементи от Гешев. Случаят е доста противен. Това може би е първият достоверен български случай за рекрутиране на етнически българин. Това съобщи арабистът Владимир Чуков по отношение на ареста на 16-годишен възпитаник в Пловдив поради подготвян атенатат в града, предава Нова тв. 

" Този случай потвърждава, че ние не сме бяло леке на картата. Минава се и през нас. Помните ли 17-годишният Ошар? Той приема исляма - той въстава против просветителната система. Там намира отдушник и то тъкмо посредством интернет. Той е бил предразположен и отхвърля околната среда ", сподели Чуков. 

" Трябва да се създадат съответни заключения. Ние учените би трябвало да се опитаме да забележим психическите и обществени аспекти на конверсията ", сподели той. 

" Според мен за случая би трябвало да се търсят две аргументи. Първата е учебното заведение, а втората фамилията. Мисля, че то би трябвало да се запитаме за какво е стигнало това дете до това сходно положение. Очевидно е имало нещо, което го е тормозило и го дърпа обратно ", счита арабистът. 

" Детето е доста интелигентно. Стои въпросът по какъв начин 16-годишно момче за 7 дни може да се снабди с такива елементи за бомба. За това би трябвало месец. Подобен вид дейности няма по какъв начин да нямат посоки и да няма препоръки извън. Бащата на момчето би трябвало да се запита за какво вербовчикът на " Ислямска страна " е по-авторитет от него, че да се стигне дотук ", сподели Чуков.

Той разкри, че още, че през 2006 е виждал Ал Кайда да пуска разгласи и да си набира специалисти. 

" Ако фамилията не беше реагирало, не знам какво щеше да стане. Съмнявам се да бъде предотвратено всичко. Но е хубаво, че фамилията е усетило детето си и това, че то живее в някакъв успореден свят ", сподели Чуков

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР