Кадър: Канал 3Промените в Закона за устройство на територията, които

...
Кадър: Канал 3Промените в Закона за устройство на територията, които
Коментари Харесай

ГЕРБ: Няма поправка Артекс в закона за устройство на територията

Кадър: Канал 3

Промените в Закона за устройство на територията, които удължиха опцията един градеж да бъде стартират и приключен за период от 10 години, нямат връзка със градеж на компания " Артекс ", твърди депутатът от районната комисия в Народното събрание Александър Ненков, написа Канал 3.бг.

Той беше безапелационен, че не е правилно да се назовава " поправката " Артекс ". По-скоро звучало подвеждащо. Поправката бе призната от депутатите през 2017 година " Законопроектът, който сме внесли с сътрудниците, е плод на взаимен труд на Министерство на регионалното развитие и парламентарната комисия, съобщи националният представител от ГЕРБ. Поправката се отнася до обекти в първа и второкласен – най-големите обекти, на които сме дали толеранс заради чисто справедливи аргументи, посочи Ненков. " Дали сме толеранс вместо за 5 години, те да бъдат приключени за 10 години ", сподели той.

" Що се отнася до съответния план – нито ме интересува, нито в миналото е имало някакви връзки към този обект и съответната компания ", отсече Ненков по адрес на " Артекс ". Депутатът твърди, че персонално се е срещнал с фактологията и компанията не се е възползвала от поправката.

" В закона на никое място не е казано, че важи с някаква задна дата “, съобщи Ненков и заявява, че няма никакво отношение към въпросния обект, визирайки така наречения небостъргач на строителната компания, за който се появиха информации, че е вдигнат, с помощта на законовата корекция.

Малко преди неговия коментар изказване в коридорите на Народно събрание направи правосъдната министърка Цецка Цачева, която разгласи, че е поискала инспекция на договорката за жилището си от прокуратурата и КПКОНПИ.

Вчера и Цветан Цветанов за следващ път отхвърли да е правил нещо нелегално с покупката на парцел от същата компания, а през днешния ден повтори, че всичко е станало транспарантно и против него се води предизборна офанзива и компроматна война. А министър председателят Бойко Борисов даде обещание от Брюксел да вземе тежки решения, в случай че инспекциите покажат нарушавания от страна на политиците от ГЕРБ, купили си преференциално жилища от " Артекс ". Освен Цачева и Цветанов, новодомци в техни обекти са още зам.-министърката на спорта Ваня Колева и шефът на комисията по просвета в Народно събрание Вежди Рашидов..

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР