Кадър Канал 1 Проф. Атанас Темелков, началник Клиника по анестезиология

...
Кадър Канал 1 Проф. Атанас Темелков, началник Клиника по анестезиология
Коментари Харесай

Проф. Темелков: Вероятно ще настаняват пациенти по коридорите на болниците

Кадър Канал 1

Проф. Атанас Темелков, шеф Клиника по анестезиология и интензивно лекуване – УМБАЛ " Александровска " разяснява в " Денят стартира с Георги Любенов " актуалната обстановка с Ковид по този начин: Реалната конюнктура в Александровска болница е тежка.

Има 15 пациенти на интензивно лекуване, които се постанова да бъдат следени през всичките часове на денонощието. Увеличи се броят на пациентите, които подлежат освен на интензивно лекуване, а и на наблюдаване, съобщи проф. Темелков.

Според него влошената епидемиологична конюнктура се дължи на закъснелите ограничения в обществото, както и на двойния стандарт, който се приложи към обособени браншове – нощните заведения и нощните заведения, стадионите.

Има един миг, който е доста значим при пациенти с влошено положение – началният миг на преценка на клиничното положение. Дали да постъпи в болнично заведение, или да се лекува у дома и когато тази граница се размие във времето и пациентът постъпи по-късно в болничното заведение, тогава вероятността за по-леко протичане на неговото заболяване е по-малка.

По думите на проф. Темелков няма безапелационни данни в здравната литература, които да удостоверяват, че ремдесивир и хидроксихлорохин са най-важните препарати сега. Много значим стадий от лекуването на пациенти с Covid-19 е кислородолечението.

Всички сътрудници, които са в специалността анестезиология и интензивно лекуване, са на лимита на психическите си благоприятни условия. Психологически сътрудниците одобряват доста обезпокоеното това, което става, разяснява още проф. Темелков.

Смятахме, че това е елементарен вирус, който ще премине, само че това, което се случи, обърна визиите ни. Здравната система ще издържи, само че евентуално ще се стигне до там, че да се настаняват пациенти по коридорите.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР