Кадър: bTVПредставляващият ВСС Димитър Узунов призна в ефира на bTV,

...
Кадър: bTVПредставляващият ВСС Димитър Узунов призна в ефира на bTV,
Коментари Харесай

Представляващият ВСС Димитър Узунов м,рпкд: Получавам около 7000 лева заплата

Кадър: bTV

Представляващият Висш съдебен съвет Димитър Узунов призна в ефира на bTV, че получава към 7000 лв. заплата, като добави, че има 24 година стаж.

Той обори позицията на Соня Найденова, че решението да се дават заплати вкупом като обезщетение в края на мандата на магистратите от Висш съдебен съвет е незаконосъобразно.

Узунов беше безапелационен, че ще си получи безусловно всичко, което му се поставя. „ Не се тормозя, не се разстройвам, не се повеждам на ведомост в която и да е фондация или в неправителствена организация. Разчитам и се устоявам само от трудовото си заплащане ”, акцентира той в предаването „ Тази заран ”.

„ Соня Найденова и Калин Калпакчиев заявиха, че се отхвърлят от това право на обезщетение, което Законът за правосъдната власт дава. Тя самата е получила 18 заплати като обезщетение, т.е. получила е 98% от компенсацията си, и в този момент продънва ушите ни, че се отхвърля ”, означи Узунов.

 „ Когато беше представляваща Висш съдебен съвет, тя получаваше 35% повече като заплащане от останалите членове на Висш съдебен съвет. Излиза, че когато тя получава повече, решението на Висш съдебен съвет е било вярно и законосъобразно. Нека Найденова се откаже и от тези 35% ”, прикани Димитър Узунов.

„ Като представляваща не й виждахме очите във Висш съдебен съвет. Тя обикаляше Европа повече, в сравнение с Апостола на свободата България през османското иго ”, добави той.

Узунов дефинира държанието на Найденова и Калпакчиев като популистко и по думите му то е ориентирано към дискредитиране и всяване на ненавист.

„ Не бива по този метод да настройваме хората против нас. Върнете тези 35% ”, прикани Узунов Соня Найденова.

Узунов означи, че мандатът на Висш съдебен съвет е бил тежък.  Допълни също, че след края на мандата ще се върне в Районния съд в Сандански.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР