Кадър bTV Петокласничка потърси правата си пред властите заради тежките

...
Кадър bTV Петокласничка потърси правата си пред властите заради тежките
Коментари Харесай

Петокласничка подаде жалба срещу тежките ученически раници


Кадър bTV

Петокласничка потърси правата си пред управляващите поради тежките раници. Теодора Божкова от 35-о учебно заведение „ Добри Войников “ написа тъжба до ръководителя на Държавната организация за протекция на детето, а постъпката ѝ впечатли хиляди в обществените мрежи.



Теодора мъчно носи раницата си. Заедно с майка си я измерили – над 8 кг. Изчисляват, че това е 22,8% от тежестта на момичето.

„ Български, литература, математика, география. Географията ми е четири неща. Руски и британски... Първо се шегувахме в класа, че ще подадем тъжба, само че аз се замислих за какво в действителност не го създадем, щом в действителност са ни тежки раниците “, споделя ученичката.

Теодора събира подписите на съучениците си за жалбата. В интернет схваща до кого да я адресира.



„ Даде урок и на мен, и на татко си, и на всички родители в България, които стоим настрани, когато става въпрос за децата ни – споделя майка ѝ Лилия Божкова. – Щастлива съм като майка! Много хора се свързаха с мен, написаха красиви неща, поисквам го на всеки “.

Теодора чака първо да получи отговор, а по-късно Агенцията да вземи ограничения, с цел да отбрани здравето на учениците.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР