кадър: БНТПривърженици на Доналд Тръмп щурмуваха сградата на Конгреса на

...
кадър: БНТПривърженици на Доналд Тръмп щурмуваха сградата на Конгреса на
Коментари Харесай

Байдън: Нищо подобно не сме виждали в модерната история

кадър: Българска национална телевизия

Привърженици на Доналд Тръмп щурмуваха постройката на Конгреса на Съединени американски щати, с цел да осуетят оповестяването на избора на Джо Байдън за нов президент. В последна сметка съвещанието беше прекъснато, а постройката на Капитолия затворена.

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън прикани сегашния президент Доналд Тръмп да излезе с телевизионно послание към атакуващите постройката Капитолия и да ги помоли да спрат и да се отдръпна.

Байдън направи това в особено телевизионно послание, излъчено по CNN.

Новоизбраният президент разгласи, че е шокиран и тъжен от протичащото се.

 

" В този час нашата народна власт е под невиждана офанзива. Нищо сходно не сме виждали в модерната история ", сподели Байдън и продължи: " Сцените на безпорядък в Капитолия не отразяват същинската Америка, не съставляват същинската ни същина ".

" Призовавам тази навалица да се изтегли и да разреши на демокрацията да продължи напред ", сподели Байдън.
Той съобщи, че президентът Доналд Тръмп би трябвало да се появи по национална телевизия и да изиска да бъде комплициран завършек на тази блокада.

Както е известно този следобяд американско време последователи на Доналд Тръмп щурмуваха постройката на Конгреса на Съединени американски щати, с цел да осуетят оповестяването на избора на Джо Байдън за нов президент. В последна сметка съвещанието беше прекъснато, а постройката на Капитолия затворена.

Протестиращите обаче съумяха да пробият полицейската блокада и част от тях са в постройката на Капитолия.

Жена е в сериозно положение, откакто е била простреляна при размириците, оповестява CNN. Съобщава се и за ранени служители на реда.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР