Кадър: БНТПредседателят на Българската асоциация на заведенията Ричар Алибегов обясни

...
Кадър: БНТПредседателят на Българската асоциация на заведенията Ричар Алибегов обясни
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Много заведения не отвориха. Имаме 30% фалит в бранша

Кадър: Българска национална телевизия

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричар Алибегов изясни в ефир какви вреди е нанесъл коронавирусът на ресторантьорите.

2019 година бе най-силната година в туризма, която сме имали. Тази година през лятото доста заведения не отвориха. Имаме 30% банкрут в сектора. Въпреки всички ограничения това е процентът на тези, които не съумяха да се оправят с рецесията. А, с цел да има доходи от Данък добавена стойност, то хората би трябвало да работят. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията, написа Novini.bg.

" Българските туристи съумяха да покажат, че харесват нашите летни курорти, само че мисля, че това ще се случи и със зимните ни курорти ", акцентира още той.

" Вчера имахме среща със здравния министър и имаме уверението, че няма да се затварят заведения. Имаме хубави ограничения, само че би трябвало да затегнем спазването им. Хората, които вървят на нощни заведения и на питейни заведения са в слабата рискова група. Който не съблюдава - би трябвало да си получи наказването. Вчера това помолихме - да се образуват групи и да се ревизират заведенията и питейните заведения. Ще създадем всичко, което е нужно, дружно със здравното министерство ", отсече още той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР