Кадър БНТДипломат коментира сложните отношения между България и Северна Македония.

...
Кадър БНТДипломат коментира сложните отношения между България и Северна Македония.
Коментари Харесай

Дипломат: За да се постигне съгласие между България и Северна Македония, трябват преговори

Кадър Българска национална телевизия

Дипломат разяснява комплицираните връзки сред България и Северна Македония. Той разгласи по какъв начин те може да се затоплят.

Единственият положителен факт в връзките сред България и Северна Македония е, че има разговор. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия дипломатът Любомир Кючуков.

За да се реализира единодушие, няма различен вид, с изключение на договарянията. Без диалози няма да се реализира нищо, съобщи той.

Според мен ние действаме в несъгласие със личните си ползи - приказваме за езика на омразата, само че подценяваме резултата от нашите дейности в Скопие. От една страна споделяме, че не ни интересува какво мислят македонците за нас, а от друга – възразяваме против това, което се приказва и написа там. В момента работим в интерес на македонизма, разделяйки двете страни, акцентира дипломатът.

В политическото поле това се трансформира в писта за конкуренция по патриотарство. Не е ясно какви дейности би трябвало да предприеме България оттук насетне, уточни още Любомир Кючуков, като означи, че е разумно да има анекс към Договора за добросъседство сред България и Северна Македония или нов контракт.

Той разяснява и щурма на Капитолия. Това е резултат от една доста сериозна рецесия, и то освен в Америка. Наивно е да имаме вяра, че един единствен човек – Доналд Тръмп, аргументи тази рецесия и че като си тръгне той, нещата ще се оправят. Тръмп е по-скоро следствието, катализаторът за развиването на тези процеси, само че той не е повода. Причините са дълбокото разделяне, обществената рецесия, възходящите неравенства, а в интернационален проект – загубата на сигурност, неналичието на правдивост и загунето доверие в ръководещите, съобщи дипломатът.

Процесът по импийчмънт може да трансформира Тръмп от подбудител в жертва и да докара до още по-голямо разделяне в американското общество, както и в Републиканската партия, сподели още Любомир Кючуков, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР