Кадър БНТ, архивФармакологът проф. Георги Момеков, председател на Българското научно

...
Кадър БНТ, архивФармакологът проф. Георги Момеков, председател на Българското научно
Коментари Харесай

Проф. Момеков: Трябва да търсим баланс между здравната полза от едни мерки и икономическия гнет, легнал върху доста хора

Кадър Българска национална телевизия, списък

Фармакологът проф. Георги Момеков, ръководител на Българското научно сдружение по фармация разяснява пред: „ Винаги би трябвало да търсим баланс сред здравната изгода от едни ограничения и икономическия терор, сега лежащ върху много хора, чийто бизнес е затворен. Икономиката е значима, само че би трябвало да мислим за последствията. Трябва да се поотворят ограниченията, само че доста рационално. “ Постмаркетинговият опит за имунизациите против ковид към този момент е голям. Все по-ясно става, че имунизациите са много по-безопасни от коронавирусната зараза, уточни той в предаването „ Преди всички “.

„ Тези ваксини не се вършат с някаква користна цел. Тези ваксини сега са метод човечеството да се оправи с този проблем. “

„ Ваксинационното покритие в Европа, в случай че се огледа в промили, България не е в дъното на тази ранглиста “, разяснява специалистът по фармакология.

Запитан би трябвало ли преболедувалите Covid-19 да се имунизират, проф. Момеков означи, че няма контраиндикация, в клиничните изследвания е имало такава група. Сега обаче съгласно него е значимо да се покрият тези, „ за които сме сигурни, че нямат имунитет “ – непреболедувалите.

Все още има неясноти по отношение на това дали имунизираните могат да популяризират вируса и би трябвало да се изчака повече здравна информация, стана ясно от думите на фармаколога.

Ваксините се вършат по метод, който „ среща “ имунната система с така наречен шипчест протеин, spike протеин, разясни Георги Момеков.

Може ли да се удължи интервалът сред двете дози на имунизацията в интерес на повече имунизирани хора с първа доза, какъвто вид се разяснява в разнообразни страни?

„ Това съгласно мен би било доста малоумен опит “, съобщи Георги Момеков. „ Това е нов патоген. Ние не знаем нищо. Най-малкото по какъв начин ще се държи, в случай че една ваксина се употребява погрешно. “

Относно българската хранителна добавка, в чието разработване проф. Момеков взе участие, той посочи, че „ това не е артикул, който има чудодейни свойства “, може да се употребява за предварителна защита против ковид, само че не е опция на имунизацията и не изключва обществената отдалеченост и маските.

Хранителната добавка към този момент е налична. Тя усъвършенства вероятността от по-добър конфликт с Covid-19, добави проф. Момеков.

Ръководител на екипа, основал добавката въз основа на американски протоколи от пролетта на предходната година, е акад. Добрин Свинаров, съветник е акад. Богдан Петрунов. Проектът е осъществят от проф. Рахамин Шекерджийски.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР