Кадър: България Он ЕърРъководството на най-известната болница в България е

...
Кадър: България Он ЕърРъководството на най-известната болница в България е
Коментари Харесай

Пирогов трябва да върне над 1 млн. лв. на Здравната каса

Кадър: " България Он Еър "

Ръководството на най-известната болница в България е изправено пред огромни проблеми. НЗОК е открила пет типа нарушавания при инспекцията на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ". Това оповестиха от пресцентъра на Здравната каса.

Проверката е открила следните нарушавания:

•неспазен диагностично – лековит алгоритъм;

•отчетена, само че неизвършена дейност;

•заплащане от страна на ЗОЛ на здравна активност, която е била заплатена и от НЗОК;

•включени в Институт по зоология на ЗОЛ лекарства, които не са били отпуснати от аптеката на лечебното заведение;

•отчетена и заплатена активност за съответни ЗОЛ, които не са пролежавали в лечебното заведение за интервала на хоспитализация, отразен в Институт по зоология.

В интервала от 28.05.2021 година до 10.07.2021 година НЗОК извърши инспекция на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина " Н. И. Пирогов ", за осъществяване на контракта за оказване на болнична здравна помощ в сходство с Националния рамков контракт (НРД) за медицински действия за 2020-2022 година

Проверени са 802 броя съпътстваща пациента документация  " История на болестта " (ИЗ) на наложително обезпечени лица (ЗОЛ), приети в болница по: Клинична пътека (КП) № 75.1 " Диагностика и лекуване на декомпенсирани чернодробни болести (цироза) за лица над 18-годишна възраст " ; Клинична пътека № 87.1 " Диагностика и лекуване на остра бъбречна непълнота при лица над 18 години " ; Клинична пътека № 192 " Оперативни интервенции при диабетно ходило, без съдово реконструктивни интервенции " и   Клинична пътека № 104 " Диагностика и лекуване на контагиозни вирусни и бактериални болести – остро протичащи, с затруднения ".

Резултатите от осъществената инспекция са отразени в съответните протоколи.

На съображение член 409 от НРД за МД 2020-2022 година и чл.76а от Закона за здравното обезпечаване (ЗЗО), лечебното заведение следва да възвърне на НЗОК безпричинно получената сума в размер на 1 068 005.40 лева

На съображение член 410 от НРД за МД 2020-2022 година и чл.76б, ал.1 от ЗЗО,   лечебното заведение следва да възвърне на НЗОК безпричинно получената сума в размер на 36 737,80 лева

Резултатите от осъществената инспекция ще бъдат предоставени на способените органи за следващи дейности, написа bgonair.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР