Качеството на атмосферния въздух ще е основната тема на започващия

...
Качеството на атмосферния въздух ще е основната тема на започващия
Коментари Харесай

Екоминистрите на ЕС се събират в София

Качеството на атмосферния въздух ще е главната тематика на започващия през днешния ден в НДК двудневен неофициален съвет на министрите на околната среда и водите на страните - членки на Европейски Съюз. Той е в границите на българското европредседателство и за провеждането на събитието регионът към двореца ще бъде стеснен за придвижване във вторник и сряда.

През първия ден на срещата дебатите ще бъдат съсредоточени върху отбраната на човешкото здраве и околната среда и вероятните решения, които биха подобрили качеството на атмосферния въздух.

Следващата сесия ще бъде отдадена на намирането на решения за по-добро използване на законодателството на Европейски Съюз в региона на околната среда. Министрите ще обсъдят три съществени тематики: съществуващите принадлежности за създаване на потенциал, междусекторното съдействие и рационализирането на отговорностите за докладване и понижаване на административната тежест.

Вторият ден ще бъде отдаден на интернационалните договаряния за климата, защото 2018 година е решаваща за реализиране на единодушие за Работната стратегия за Парижкото съглашение за изменението на климата.

Модератор по време на неофициалния съвет ще е Юлиян Попов, някогашен екоминистър и дипломат на благосклонност по климата и енергетиката на българското европредседателство.

В началото на неофициалния съвет ще бъде подписано и първото програмно съглашение за новия програмен интервал по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство сред България и страните донори - Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР