Таксиметровите шофьори в София са в готовност да протестират. Сред

...
Таксиметровите шофьори в София са в готовност да протестират. Сред
Коментари Харесай

Маркировката на бул. „Витоша“: Таксиметровите шофьори се готвят за протест

Таксиметровите водачи в София са в подготвеност да стачкуват. Сред главните аргументи за недоволството им е новата маркировка на столичния бул. „ Витоша “ , която все още не разрешава да има стоянки за таксита.

bTV откри мястото, което е предопределено за стоянка на таксиметровите коли. Към момента обаче този сектор е незавършен и не може да бъде употребен по предопределение.

От другата страна на улицата също има пригодено място за паркиране, само че там стопират други коли и в множеството случаи таксиметровите водачи не могат да употребяват стоянката.

 Столичани недоволстват след ремонтите на бул. „ Витоша “ и Тази сутрин 2 мин. Столичани недоволстват след ремонтите на бул. „ Витоша “ и " Патриарх Евтимий "  „ Идваш сутринта и стигаш до ограда “: Как частен парцел затвори пешеходна пътека към Витоша? Тази сутрин 3 мин. „ Идваш сутринта и стигаш до ограда “: Как частен парцел затвори пешеходна пътека към Витоша?  След кървавия атентат в Москва: Жандармеристи вървят по „ Витоша “ с дългоцевни оръжия и револвери България 2 мин. След кървавия атентат в Москва: Жандармеристи вървят по „ Витоша “ с дългоцевни оръжия и револвери  Бомбена опасност в пешеходната част на бул. „ Витоша “ (ВИДЕО) България 1 мин. Бомбена опасност в пешеходната част на бул. „ Витоша “ (ВИДЕО)  Столичани недоволстват след ремонтите на бул. „ Витоша “ и Тази сутрин 2 мин. Столичани недоволстват след ремонтите на бул. „ Витоша “ и " Патриарх Евтимий "  „ Идваш сутринта и стигаш до ограда “: Как частен парцел затвори пешеходна пътека към Витоша? Тази сутрин 3 мин. „ Идваш сутринта и стигаш до ограда “: Как частен парцел затвори пешеходна пътека към Витоша?  След кървавия атентат в Москва: Жандармеристи вървят по „ Витоша “ с дългоцевни оръжия и револвери България 2 мин. След кървавия атентат в Москва: Жандармеристи вървят по „ Витоша “ с дългоцевни оръжия и револвери  Бомбена опасност в пешеходната част на бул. „ Витоша “ (ВИДЕО) България 1 мин. Бомбена опасност в пешеходната част на бул. „ Витоша “ (ВИДЕО)

От сектора споделят, че са подготвени да стачкуват, до момента в който не бъде открито решение на казуса, а от Столичната община са безапелационни, че до броени дни ще има урегулирани места за тях.

Николай Иванов не е склонен с реорганизацията на придвижването по бул. „ Витоша “. Това споделят и доста негови сътрудници.

„ Стоянката ни е унищожена, няма по какъв начин да паркираме и да изчакваме клиентите си, когато да вземем за пример има събитие в НДК. Тука се нареждаме против обменното бюрото, а нямаме право. На стоянката ни пък са спрели цивилните коли. Гледаме да не стоим тук, а по-надолу “, изяснява таксиметровият водач Николай Иванов.

От Националния таксиметров профсъюз споделят, че браншът не е издирван по отношение на новите промени.

„ Това е обект, който генерира огромен трафик и едно от главните места в София, на което сътрудниците разчитат в работата си. С това решение, тази стоянка е унищожена. Илюстрацията на казуса е насреща – регламентирана таксиметрова стоянка, а на нея има паркирани седем цивилни коли и на нито едно място не може да спре таксиметров автомобил “, безапелационен е Красимир Цветков от синдиката.

От Столичната община обаче твърдят, че таксиметровите водачи нямат мотив за терзание. Според плана са планувани седем места, където да могат регламентирано да паркират жълтите коли.

„ В момента не е 100 % въведена новата организация на придвижване. Вярвам, че до броени дни това ще се случи и ще бъдат урегулирани местата, където таксиметровите водачи да изкачват. Ще бъдат поставени и нужните за задачата указателни табели, с цел да не влизат в спорове с другите водачи или с органите на реда “, изяснява Стефан Спасов, общински консултант от ПП-ДБ-СС.

„ За нас ще е по-добре като велосипедисти, само че за колите това ще е проблем “, твърди Тодор, който употребява колелото си за по-бързото напредване из града.

„ За пешеходците е по-добре, тъй като тука беше несъмнено по-рисков сектора “, твърди Иван.

За на следващия ден е планувана среща с Националния таксиметров профсъюз по покана на зам.-кмета по превоза Илиян Павлов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР