Кабинетът влезе в ролята на Дядо Коледа за бизнеса и

...
Кабинетът влезе в ролята на Дядо Коледа за бизнеса и
Коментари Харесай

Кабинетът като Дядо Коледа: Над 1,5 млрд. за бизнеса и пенси...

Кабинетът влезе в ролята на Дядо Коледа за бизнеса и пенсионерите, заделяйки над 1,5 милиарда лв. на последното си съвещание за тази година.

" Много от бизнесите имат големи усложнения да покриват енергийните си разноски. Ще допълним енергийните помощи за бизнеса с в допълнение 860 млн. лева ", разгласи министър председателят Кирил Петков. " Това е голям запас, който ще бъде вкаран, с цел да бъде помогнато на всеки, който се нуждае за се преодолее шока от растящите цени ".

Той изясни, че защото идната коронавирус вълна се чака до 2-3 седмици държавното управление е гласувало мярка, с която да усили оптимално имунизацията измежду възрастните хора в идващите седмици. Става дума за изплащането на 75 лв. за всеки пенсионер със приключен имунизационен цикъл. Тя ще важи както за тези, които към този момент са се имунизирали, по този начин и за тези, ще го създадат в интервала от 1 януари до края на юни.

За бизнесите, които не престават да имат проблеми поради коронавирус рецесията държавното управление отпуска в допълнение 120 млн. лв. за продължение на мярката 60/40. Според Петков по този метод ще бъдат подкрепени 80 хиляди служащи.

Допълнително близо 750 млн. лева ще бъдат отпуснати за пенсионерите към до момента съществуващите ограничения.

100 млн. се отпускат за поощряване на имунизацията против COVID-19.

Следващата вълна идва с огромна скорост. Имаме три седмици, с цел да ускорим оптимално имунизацията. Обсъждаме опцията да съкратим периода сред първа и втора доза. Искаме да насърчим хората, които са под максимален риск да вземат здравето си в свои ръце и да отидат да се имунизират, изясни още Петков.

Всички пенсионери, които се имунизират от 1 януари до юни, ще бъдат поощрени със 75 лв. еднократно. Без да са нужни доказателства. Ще ги получат към февруарските си пенсии.

На днешното съвещание на държавното управление е взето решение за разпределяне на спомагателни 120 млн. лв. за продължение на мярката 60/40 в параметрите, в които е сега. Очакваме тези средства да поддържат 80 000 работещи, разяснява още министър-председателят.

Свързани вести Президентът настоя за предсказуема и търпима цена на тока Бизнесът пред президента: Без таван на обезщетенията за тока
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР