Кабинетът одобри проект на закон за несъстоятелност на физическите лица

...
Кабинетът одобри проект на закон за несъстоятелност на физическите лица
Коментари Харесай

Правителството одобри проектозакон за личния фалит

Кабинетът утвърди план на закон за неплатежоспособност на физическите лица или закон за персоналния банкрут, съобщи министърът на правораздаването Крум Зарков на брифинг в Министерския съвет.

" Законът предлага правна уредба по неплатежоспособност на физическите лица, която да запълни празнотата и да уреди произвеждане в сходство с публичните упования, условията на актовете на Европейски Съюз и особеностите на националната ни правна система. Няма развита страна, в която да няма закон на персоналния банкрут. България прекомерно дълго остана без подобен закон ", акцентира Зарков.

Той уточни, че единствено добросъвестни длъжници ще могат да изискат формиране на произвеждане и да бъдат освободени от непогасени отговорности. Добросъвестен е оня дебитор, който поема отговорности съгласно своето имуществено положение и приходи и който със своите дейности не поврежда съзнателно или заради немарливост ползите на своите кредитори.

Законопроектът ще подсигурява финансово поръчителство на длъжника и фамилията му в границите на производството, като съдът ще дефинира прехрана според от техните потребности.

Издръжката няма да бъде по-ниска от минималната работна заплата. Несеквестируемото имущество на длъжника няма да предстои на изземване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР