к.к. Албена. Успехите от дългогодишните усилия, които полагаме за удължаване

...
к.к. Албена. Успехите от дългогодишните усилия, които полагаме за удължаване
Коментари Харесай

Маргита Тодорова: Можем да удължим летния туристически сезон по северното Черноморие с повече туристи от Германия, Скандинавия и Източна Европа

к.к. Албена. Успехите от дългогодишните старания, които поставяме за удължение на летния туристически сезон, в избрана степен бяха изгубени заради двугодишната пандемия, а в този момент и военните дейности в Украйна. Много от нашите сътрудници изтеглиха старта на чартърните си стратегии за средата на м. юни, което фрапантно свива времето, в което можем да посрещаме посетители. Затова дружно би трябвало да работим за стабилизирането на българските позиции на пазар Германия, който е структуроопределящ, и през годините е потвърдил, че може да бъде ефикасен и сполучлив за удължение на летния туристически сезон. Това съобщи Маргита Тодорова, шеф „ Маркетинг и продажби “ в „ Албена “ АД по време на провелия се в курорта „ Златни пясъци “ конгрес „ Среща на бизнеса от Варна и района “, проведен от в. Капитал.

„ Възможностите за балнеотуризъм, културно-историческото завещание и идеалните условия за фамилна отмора са отлична причина за привличане на повече посетители от Скандинавия, Полша, Чехия. Пазар Англия също е потвърдил, че има огромен капацитет, който сега се разпростира интензивно на юг посредством чартърни полети до Летище Бургас “, добави тя.

Заедно с Илин Димитров, ръководител на отрасловата комисия в 47-то Народно заседание и доктор Франк Кванте, основен изпълнителен шеф на „ Фрапорт Туин остарял еърпорт мениджмънт “, експертите се сплотиха към тезата, че България би трябвало да води дейна политика в посока улеснение на достъпа за туристи от пазари като Турция и Близкия изток, които дават мощни индикации за възходящо търсене, само че се възпират поради несъответстващата визова политика. „ За предходната 2021 година България е издала едвам 143 000 краткосрочни визи от вид „ С “, което е незабележим брой поради търсенето. За страдание има законодателни ограничавания за понижаване на цените, само че сега се работи за цифровизация на процеса по кандидатстване, с цел да се избегне заплащането на такси при медиатори “, сподели Илин Димитров.

На въпрос до каква степен доставчиците на туристически услуги и страната употребяват опциите за реклама през електронните медии, и по-специално блогъри и инфлуенсъри, Маргита Тодорова съобщи, че ваканционно населено място „ Албена “ води дейна рекламна акция през сходен вид канали. „ Около 45% от общите ни продажби се реализират през онлайн платформата на комплекса. Това са крайни консуматори, множеството от които познават „ Албена “ точно с помощта на цифровата връзка. Затова от няколко години организираме регулярни осведомителни турове за блогъри и инфлуенсъри от Скандинавия, Германия, Полша, Румъния, които с изключение на да популяризират нас, показват също и туристическия капацитет на цялото северно Черноморие “, приключи тя.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР