Журналистката Ружа Райчева сподели мнението си за актуалната политическа обстановка

...
Журналистката Ружа Райчева сподели мнението си за актуалната политическа обстановка
Коментари Харесай

Ружа Райчева: Грозно е как прокуратурата е политически подвластна

Журналистката Ружа Райчева показа мнението си за настоящата политическа конюнктура у нас преди връчването на първия мандат за сформиране на държавно управление, както и за събитията към основния прокурор Иван Гешев.

" Такива съвпадения не може да има изключително при този въпрос, който гложди обществото толкоз време. Грозно е по какъв начин прокуратурата е политически подвластна. Заповедта беше дадена от Мария Габриел, само че в действителност на нея й е дадена от някой различен, който е споделил, че към този момент са подготвени да се разделят с Гешев. По-убедена съм от всеки път, че ще имаме държавно управление. Но това, което ще го скрепи, не е Гешев, а са сделките за министерски постове, за общинска власт. Българска социалистическа партия и Нинова се пробват по всякакъв начин да оправдаят това деяние, което за нея е тип самоубийство, само че очевидно е решила, че едни нови предварителни избори ще потопят партията. Харакири! Идват локални избори и е извънредно значимо по какъв начин ще се схванат те. Това е презапасяване, опит от нейна страна да резервира някаква локална власт ", разяснява Райчева в утринния блок на " Нова телевизия ".

" Те ще бягат по всякакъв начин от тази дефиниция, че е коалиция. Но това е коалиция. Има министерски постове, които в това число се оферират и на ПП-ДБ, които п някаква причина седнаха на тази маса за договаряния. Защо седнаха с тях? Срещнаха се, Политическа партия и Демократична България отново седнаха на маса с тях, в случай, че проект " А " завърши.

Ако Гешев можеше да отвори " чекмеджетата с тайните ", той нямаше да бъде препоръчан от Мария Габриел за премахване. Той явно не е в позиция да го направи и няма да бъде някакъв " Анти-Борисов " коз. Това е метод да се отнеме нещо на ПП-ДБ - " ето ви Гешев, за какво не ни подкрепите ", " ето ви евроориентиран министър председател, който не е забъркан в далавери, за какво не го подкрепите ". Аз не считам, че Политическа партия и Демократична България ще поддържат държавно управление. Те просто извънредно нелогично сядат на една маса с тях няколко пъти и основават у нас усещане, че нещо се случва откъм гърба. Не се случва, те нямат хрумвания. Ще се случи, само че без тях ", счита тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР