Журналистите на ТСН разказват за ръкописен дневник на руски окупатор,

...
Журналистите на ТСН разказват за ръкописен дневник на руски окупатор,
Коментари Харесай

„Кървавият“ дневник на руски войник попадна в ръцете на журналисти

Журналистите на ТСН описват за ръкописен дневник на съветски окупатор, предаден на армията, която взе участие в освобождението на Харковска област.

На страниците на дневника намират място закононарушенията на кремълската войска, които е направила в региона на Харков от началото на огромната офанзива.

Показанията на съветския боец се побират на 10 страници. В тях той разказва ударите на градите по Харковската салтовка: „ Беше извънредно, само че беше красиво, ще го помня цялостен живот “.

Руският боец – 20-годишен боец от Псков с псевдоним „ Куче “. Бил военнослужещ на контракт в разследващия батальон. В дневника си признава си, че това е първата му „ гореща точка “.

Почти във всеки ред той разказва по какъв начин руснаците безмилостно ограбват украинските села в региона на Харков. Признава също, че се интересува от ножове и оръжия.

Според графолога Сергей Гонгало съветският боец, който е водел дневника, не съставлява интерес за никого, няма с кого да приказва, по тази причина излива всичко на лист хартия.

По-рано, след освобождението на Катюжанка в региона на Киев, в локално учебно заведение бе открит дневник на съветски боен, евентуално с офицерско звание, в който той споделя за какво е пристигнал в Украйна и се хвали, че разпитва украинци.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР