Журналистът Огнян Стефанов, главен редактор на сайта Фрог нюз, публикува

...
Журналистът Огнян Стефанов, главен редактор на сайта Фрог нюз, публикува
Коментари Харесай

Трактора поръча побоя-убийство на журналиста Огнян Стефанов

Журналистът Огнян Стефанов, основен редактор на уеб страницата " Фрог нюз ", разгласява къс коментар за убийството на Алексей Петров през днешния ден. През септември 2008 година Стефанов едвам не бе погубен с чукове, откакто маскирани го нападнаха пред столичен ресторант.



Септември 2008 година Огнян Стефанов в болничното заведение, откакто едвам оцеля от инквизицията, поръчана от Трактора. Престъплението не е разкрито и до през днешния ден за позор на " нашата полиция "

Той оцеля като по знамение, след голям брой интервенции, най-важната от които е осъществена от доктор Андрей Йотов, брачен партньор на днешния вицепрезидент Илияна Йотова. Последствията от побоя върху здравето на Огнян Стефанов обаче са тежки, той се възвръща и до през днешния ден. " Това е побой, предопределен да убие, а не да сплаши ", разясниха тогава криминалисти.

Разбира се, каквато е традицията в България, това безчовечие по този начин и не бе разкрито публично. Не бяха хванати нито причинителите, потрошили от пердах журналиста, нито поръчителя. А обществена загадка в подземния свят е, че заповедта да бъде осъществен този изродски побой е точно Алексей Петров. Някои споделят, че даже се е хвалил с това. Причината - бил уверен, че Огнян Стефанов стои зад анонимния уебсайт " Опасните вести ", където бяха разкрити куп неуместни, само че правилни неща за бандитските му схеми и опита му да овладее ДАНС в ролята му на консултант на публично назначения от премиера Сергей Станишев шеф Пето Сертов. И което е най-скандалното - Алесей Петров даже не е бил разследван за поръчителството на този опит за ликвидиране.

Ето какво написа за убийството на Алексей Петров през днешния ден Огнян Стефанов в уеб страницата си " Фрог Нюз ":

Чета и чувам мнения във връзка убийството на Алексей Петров. Един от първите заключения, който бе стартиран е в медиите е, че се връщат мутренските времена в България. Прокарва се и тезата, че разстрелът на Трактора е доказателство, че сме мафиотска страна. Самото нападение било като етикет за това. Също по този начин, че новото държавно управление било отговорно за завръщането на поръчковите разстрели.

Дали от неведение или по напътствие, само че тези изказвания са надалеч от истината.

България е мафиотска страна не поради самите убийства, а поради неработещите служби на Министерство на вътрешните работи, прокуратура и правораздавателната система като цяло. На върха е политическата класа. Ако мутрите, включително и Петров, бяха разследвани и съдени при съблюдаване на закона, а не закриляни от политически „ чадър “, в доста случаи нямаше да се стигне до показните убийства.

Трактора и немуподобни щяха да са живи, само че в Централния затвор. И България щеше да е в Шенген, и нямаше да е последна по всички индикатори за качество на живот в Европейски Съюз.

В " Куражът постоянно е самичък " Роберто Савиано ослепително разказва защо става дума когато против мафията са същински магистрати и ченгета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР