Журналистът и медиен спец Иван Гарелов направи доста интересен коментар

...
Журналистът и медиен спец Иван Гарелов направи доста интересен коментар
Коментари Харесай

Гарелов смята, че вчерашният протест може да е организиран от Бойко Борисов

Журналистът и медиен познавач Иван Гарелов направи много забавен коментар на митинга, който се организира на 11 септември пред Народното събрание, и имаше за цел да докара до оставката на държавното управление и разпускането на Народното събрание.

"Звучи като анекдот, само че митингът бе толкоз презрян, че можеше да се каже, че Бойко Борисов самичък си го е провел, с цел да покаже какъв брой е постоянен. Когато той сякаш споделил, че ще си подаде оставката, в случай че на митинга се появят повече от 300 души, помислих, че тази история с оставките към този момент става фарс. Първите два пъти имаше смисъл, тъй като му даваше опция да се върне и да изкара цялостен мандат. Сега можеше единствено да даде мотивация и цел на тези, които не го харесват и да излязат на площада. Нищо сходно не се случи. Може би тъй като това изказване бе опровергано авансово ", разяснява Иван Гарелов.

Журналистът споделя вижданията си и за идния митинг, проведен от реформаторите. Според него поуките от досегашните демонстрации са, че на всички е имало и подстрекатели, и провокатори, и платени клакьори, и всякаква сган. Но по думите му без действителна мотивация не можеш да изкараш на улицата задоволително хора, с цел да промениш нещата.

"На 14 декември 1989 година претекстът беше премахването на член 1 от Конституцията. На 10 януари 1997 година гневът на хората бе провокиран от банковата рецесия. През февруари 2013 година бяха цените на тока. Следващата година бе назначението на Делян Пеевски. Какъв е претекстът в този момент? В какво хората да видят своята персонална орис? Желанието на една или няколко партийки да излязат още веднъж на сцената? Да се постави на трупчета правосъдното дело против наранени олигарси? Да се окаже напън на премиера – незнайно защо? Ако няма сериозен претекст, резултатът ще бъде същия - нови червени точки за ръководещите и персонално за премиера Борисов ", споделя още Гарелов в своята обява в обществените мрежи.

Отвъд мнението на журналиста, както "БАНКЕРЪ " към този момент писа за публични уредници на вчерашния митинг се оповестиха две цивилен организации - "Единни за смяна " от Видин и Движение "Орлов мост ". И през днешния ден демонстрацията пред Народното събрание продължава. Събралите се обаче са даже по-малко.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР