Журналистът и бивш депутат Александър Симов и блогърът Асен Генов

...
Журналистът и бивш депутат Александър Симов и блогърът Асен Генов
Коментари Харесай

На Ризова ще й паднат очилата! Такъв цирк bTV не помни. Симов: Може да си вземете едно кафенце и…

Журналистът и някогашен народен представител Александър Симов и блогърът Асен Генов се изпокараха в ефира на bTV, а Цветанка Ризова умерено просто гледаше конфликта на висок звук. Разговорът бе запален от тематиката за Българска комунистическа партия и мина в спор по отношение на позицията на страната ни по отношение на войната в Украйна.
„ По леко с Българска социалистическа партия. Ние може да сме наследници на комунисти, само че сме пионерчета спрямо Борисов. Ние имаме минало, с което се гордеем. Ако се замислите, сме създали доста хубави неща, а най-лошите са направени от десницата, да вземем за пример може да разясняваме приватизацията.
„ Масовата приватизация стартира при Виденов. Нека обаче да излезем от страстта “, поде Генов.
Според него би трябвало да има опълчване сред тезите на другите партии, с цел да се стигне до верни решения.
„ Не желая да се конфронтирам с никого. Не може човек, който споделя, че е мрачно наследник по политически убеждения, да признава, че е дал своя вот за госпожа Манолова. Тя не е знак на дясното “, сподели Генов.
„ Сегашната сглобка докара до такава степен, че България влезе в естествения геополитически диалог, в който излиза наяве коя страна на историята за Украйна е вярна и коя неверна “, добави той.
„ Като някой ми приказва по този начин се сещам за Филов през 1941 година, когато ни споделя, че влизаме в Тристранния пакт. Гробищата са цялостни с хора, които са си мислили, че са на вярната страна “, разкрещя се още веднъж Симов, жестиколирайки бурно.
„ Тази сглобка е основана въз основата на неистина. Посещението на Зеленски няма да остане в историята. То имаше външнополитически измерения. То даде морално съображение на няколко десетки инфлуенсъри да напишат в мрежата „ ето, всичко си струваше “ “, сподели Симов.
„ Зеленски пристигна като повсеместен сапун за огромната политическа машинация, в която живеем в България “, безапелационен бе Симов.
„ Ако ще си приказваме за Зеленски, би трябвало да посочим и нещата, които не одобряваме в него “, добави той.
„ Ще ви кажа коя е неверната страна на историята. Да, препратката към Тристранния пакт е скъпа, само че дано напомним, че Българска комунистическа партия тогава пропагандира за този ни ход. Ако се върнем в днешния подтекст, то неверните решения ги взимат нормално водачите на Българска комунистическа партия “, сподели Асен Генов.
„ Грешно е да отхвърляме клането в Буча, или клането пък в Сребреница. Това са неверните избори и неверната страна на историята, която поддръжниците на Българска социалистическа партия обаче пробват да заемат “, сподели Генов.
„ Има жертва и агресор, само че по този начин се елементаризира въпросът “, отвърна му Симов.
Симов отново увеличи децибелите и сподели, че пък руснаци и то хиляди са убити в Донбас.
„ Това е неуместно “, отвърна Генов.
„ Тази война е от 2014 година и не е серпантина нито за секунда. Когато Зеленски 2018 година разгласи, че ще бъде президент на мира, това бяха миговете, в които тогава той ми се струваше индивидът за Украйна, само че към този момент не е “, сподели Симов.
Асен Генов въпреки всичко още веднъж опита да отговори дипломатично.
„ За Донбас има отчет на Организация на обединените нации, в който се споделя, че съветската страна лежи в основата на спора там. Хубаво е, че господин Симов споделя твърдо, че това е война “, сподели Генов и направи отпратка към диалога сред Радев и Зеленски.
Симов още веднъж стартира да се препира и да подскача безусловно на стола, жестикулирайки. Генов опита да опонира, само че Симов за следващ път отвърна:
„ Изчакайте, единствено да ви кажа! “.
Това пък към този момент разсмя откровено Цветанка Ризова, която до този миг нито един път не се намеси в разпрата сред двамата.
Генов се пошегува:
„ Ако отново ни поканите с господин Симов, може да си вземете едно кафенце и водичка и да си гледате “, сподели той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР