Журналистът Георги Коритаров и председателят на Федерацията за приятелство с

...
Журналистът Георги Коритаров и председателят на Федерацията за приятелство с
Коментари Харесай

Убедителни ли са аргументите на прокуратурата за обвинението на Николай Малинов?

Журналистът Георги Коритаров и ръководителят на Федерацията за другарство с народите на Русия и Оперативно-наблюдателно дело професор Захари Захариев разяснява в студиото на " Още от деня " обвиняването на ръководителя на национално съдружие " Русофили " Николай Малинов в шпионаж и възбраната на Леонид Решетников да влиза в България за период от 10 години. Те се сплотиха към мнението, че даже Малинов да бъде приет за отговорен за противозаконни прехвърляния и пране на пари, това не са доказателства за шпионаж.

" Това е не просто съществено обвиняване, а обвиняването, което когато се оповестява, би трябвало да бъде скрепено с неопровержими доказателства. Досега когато са залавяни хора, упрекнати в шпионаж или когато са били обществено съобщавани сходни кавги, това е било съпроведено с доста съответни причини и доказателства ", разяснява Коритаров.
Според него в тази ситуация се оповестява нещо, което е преди частта с обявяване на доказателства. Той счита, че би трябвало да се изчакат крайните доказателства.

Професор Захариев сподели, че по силата на логиката за задържането, изнесена от заместник-главния прокурор Иван Гешев, могат да бъдат арестувани голям брой политолози и публицисти, които имат сходно виждане на това, представено от прокуратурата.
проф. Захари Захариев: Не може за това, че един човек излага някакви свои визии, свързани с геополитическата ориентировка на нашата страна, ние да го упрекваме в шпионаж. Това е смешно.
Той счита, че втората част от аргументацията, обвързвана с прехвърляния на парични средства и обстоятелства, която може да навежда на мисълта за противозаконни прехвърляния и пране на пари, е по-сериозна. Но съгласно него това не е шпионаж.
проф. Захари Захариев: Ако господин Малинов фактически се е сложил в позицията на една трансмисия, която обслужва тези стопански ползи (в Русия и България - б.р.) и се търси сглобката в името на някакви дивенти, това е, несъмнено, негова лична отговорност.
Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР