Журналист от в. Welt разви 180 км/ч на магистрален участък

...
Журналист от в. Welt разви 180 км/ч на магистрален участък
Коментари Харесай

Немец вдигна 180 км/ч с Lada Vesta

Журналист от в. Welt разви 180 км/ч на магистрален сектор без ограничаване на скоростта по време на тест на новата Lada. Vesta се продава в Германия от лятото и от ден на ден тамошни издания тестват качествата и минусите ѝ.

Щефан Анкер тествал модификацията с 1.6-литров мотор с мощ 106 к.с. и роботизирана трансмисия, чиято оптималната скорост по паспорт е 178 км/ч. Журналистът отбелязва, че това е доста за бюджетен автомобил, само че се оплаква, че "ладата " не държи добре траектория при висока скорост "или поради недоизпипаната аеродинамика, или поради окачването ".



Немецът недоволства и от работата на роботизираната трансмисия. Според Анкер превключването на предавките става с огромно закъснение, изпреварването е неловко и въобще "такава скоростна кутия би избрал единствено човек със здравословни проблеми ".

Сред плюсовете на Vesta са упоменати отличната видимост от мястото на лидера, каквато не предложил нито един съперник, просторният салон, комфортните седалки и самобитният непряк дизайн. Щефан Анкер счита Vesta за противник на Skoda Rapid, Fiat Tipo и Dacia Logan MCV (в Германия седанът не се продава), само че намира цената ѝ за висока на фона на румънския модел.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР