Жрици на любовта от бразилски град Бело Оризонте започнаха символична

...
Жрици на любовта от бразилски град Бело Оризонте започнаха символична
Коментари Харесай

Проститутки настояват да бъдат ваксинирани приоритетно, били на първа линия

 Жрици на любовта от бразилски град Бело Оризонте започнаха алегорична акция и излязоха на митинг с искане да бъдат включени в предпочитаните групи за имунизация против Ковид-19, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

" Ние сме на първа линия, движим стопанската система и поемаме опасности. Трябва да ни имунизират ", съобщи при започване на седмицата Сида Виейра, председателка на Асоциацията на проститутките в щата Минас Жераис, чиято столица е Бело Оризонти.

Според нея над 2000 проститутки са се присъединили в тази самодейност в щата. Условията им на работа внезапно са се влошили поради затварянето на хотелите, където нормално са приемали клиентите си, изясняват те.

" Трябва да сме в предпочитаните групи, тъй като сме в контакт с всевъзможни хора, с риск за живота си ", сподели Лусимара Коста, която в понеделник се включи в проява в Бело Оризонти дружно със Сида Виейра. В този град комерсиалните обекти от второстепенно значение бяха затворени по заповед на кмета.

Неотдавна учителите и служителите на реда бяха включени в предпочитаните групи за имунизация в някои бразилски щати. Други имунизирани с преимущество са здравните служащи, хората от третата възраст и коренното население.

В щата Минас Жераис смъртността от новия ковид е измежду най-ниските в страната - 121 умряли на 100 000 души по отношение на междинната национална стойност от 158.

Бразилия е с население от 212 милиона. Близо 337 000 души там са умряли от Ковид-19, включително 25 713 в щата Минас Жераис, който е втори по население след Сао Пауло.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР