JPMorgan Chase наскоро отчете резултати за второто тримесечие, като приходите

...
JPMorgan Chase наскоро отчете резултати за второто тримесечие, като приходите
Коментари Харесай

Какви са най-големите заплахи според боса на JPMorgan Chase

JPMorgan Chase неотдавна регистрира резултати за второто тримесечие, като приходите и облагите надвишиха упованията на Wall Street. Но изпълнителният шеф Джейми Даймън застава от страната на предпазливостта.

" Все още има забележими опасности в непосредствена вероятност ", сподели той в прессъобщението за приходите.

" Потребителите постепенно употребяват своите парични буфери, главната инфлация е настойчиво висока - увеличавайки риска лихвените проценти да се покачат и да останат по-високи за по-дълго време - количествено стягане от този мащаб в никакъв случай не е имало, фискалните дефицити са огромни и войната в Украйна продължава, което в допълнение към голямата филантропична рецесия за украинците има огромни евентуални резултати върху геополитиката и международната стопанска система. "
 JPMorgan няма да преназначи 15% от заетите от добитата (фалирала) First Republic Bank
JPMorgan няма да преназначи 15% от заетите от добитата (фалирала) First Republic Bank

А част от преназначените ще са единствено на краткотрайни позиции

Картината не е розова. В конферентния диалог за облагите Даймън добави, че " насрещните ветрове са обилни и ненапълно невиждани ".

И по този начин, ето по-отблизо три основни рискови фактора, подчертани от Даймън, и по какъв начин вложителите могат да се хеджират против тях.

Висока базова инфлация

През юни показателят на потребителските цени (CPI) се увеличи с 3% по отношение на миналата година, отбелязвайки най-малкото 12-месечно нарастване от март 2021 година Но главният CPI — който изключва храната и силата — се усили с 4,8% на годишна база.

Ако главната инфлация се задържи на " настойчиво високите " равнища, за които Даймън предизвести, вашите мъчно извоювани пари може прогресивно да изгубят стойност заради ерозиращото влияние на инфлацията.
 Банките може да претърпят загуби като тези през 2008-а, в случай че инфлацията не се овладее
Банките може да претърпят загуби като тези през 2008-а, в случай че инфлацията не се овладее

По думите на специалисти банковите банкрути усилват риска от криза

Легендарният вложител Джим Роджърс неотдавна сподели, че " най-хубавото място, когато имате инфлация, са действителните активи " като стоките.

Инвеститорите могат да получат експозиция към артикули като злато, нефт и селскостопански артикули посредством борсово търгувани фондове (ETF) като SPDR Gold Shares (GLD), United States Oil Fund (USO) и Invesco DB Agriculture Fund (DBA).

Недвижимите парцели са различен известен хедж против растящите цени. Когато настъпи инфлация, цената на суровините и труда се повишава, тъй че построяването на нови парцели става по-скъпо, което способства за повишаването на цената на парцелите.

Инвестициите в въздържан приход са един от най-надеждните способи за излизане от криза, тъй че не е изненадващо, че хората се обръщат към високодоходни облигации, които заплащат закрепени 7,5% до 9%.

Количествено стягане

Количественото стягане е парична политика, която централните банки употребяват за понижаване на паричното предложение. Те реализират това посредством продажба на скъпи бумаги като държавни облигации. Тъй като участниците на пазара купуват скъпи бумаги, количеството пари, циркулиращи в стопанската система, понижава. Това води до по-високи лихви, което може да забави икономическата интензивност.

Федералният запас на Съединени американски щати одобри количествено стягане, с цел да укроти необузданата инфлация. От март 2022 година процентът на федералните фондове е повишен с 500 базисни пункта.
 Фед прекъсна дългата поредност от покачвания на главните лихви в Съединени американски щати
Фед прекъсна дългата поредност от покачвания на главните лихви в Съединени американски щати

Каква е прогнозата до края на годината

Въпреки че доста компании се опасяват от високи лихвени проценти, тъй като те водят до увеличение на разноските по заеми и понижени потребителски разноски, това може да е друга история за банките.

Банките вършат пари от разликата сред лихвените проценти, при които заемат и отпускат. Когато лихвените проценти се повишат, това може да докара до разширение на техните чисти лихвени маржове.
 Цената на златото спада, пазарите правят оценка решенията на Фед и ЕЦБ
Цената на златото спада, пазарите правят оценка решенията на Фед и ЕЦБ

Днес сутринта благородният метал се търгува на борсата по 1967,8 за тройунция

Резултатите на JPMorgan илюстрират това. През второто тримесечие чистият лихвен приход на банката набъбна с 44% на годишна база до 21,9 милиарда $.

Освен да обмислят банкови акции, вложителите могат също да ревизират спестовни сметки като метод да яхнат вълната на лихвените проценти. Поради агресивното повишение на лихвените проценти на Федералния запас, в този момент има доста високодоходни спестовни сметки, от които да избирате.

Войната в Украйна

Войната сред Русия и Украйна провокира потрес в международните пазари. Геополитическите спорове могат да нарушат веригите за доставки, да усилят цените на силата и да основат необятно публикувана неустановеност.

Когато напрежението ескалира, вложителите постоянно се обръщат към активи-убежища. Златото е типичен образец, защото се счита за средство за запазване на стойност по време на рецесия.
 Инфлацията в еврозоната към този момент е на равнището отпреди войната в Украйна
Инфлацията в еврозоната към този момент е на равнището отпреди войната в Украйна

Цените обаче остават високи

Съкровищните облигации на Съединени американски щати също заслужават внимание - те са подкрепени от държавното управление на Съединени американски щати.

В допълнение, вложителите може също да желаят да прегледат защитни акции, които нормално идват от браншове, за които е по-малко евентуално да бъдат наранени от стопански спадове. Забележителните образци включват потребителски артикули, комунални услуги и опазване на здравето - браншове, в които откритите компании изпитват непрекъснато търсене на своите артикули и услуги, без значение от икономическите условия.

Инвеститорите могат да получат достъп до тези браншове посредством ETF-и, като да вземем за пример Consumer Staples Select Sector SPDR Fund (XLP), iShares U.S. Utilities ETF (IDU) и Vanguard Healthcare ETF (VHT). Междувременно фирмите, включени в тези ETF-и, биха могли да обезпечат насочна точка за по-нататъшни проучвания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР