Живовляк – непретенциозната билка. Той е бил известен от незапомнени

...
Живовляк – непретенциозната билка. Той е бил известен от незапомнени
Коментари Харесай

Живовляк със захар или мед: Най-ценното лекарство за цяла година, което помага при много заболявания

Живовляк – непретенциозната билка. Той е бил прочут от незапомнени времена като „ сателит “. Той сигурно съпровожда човек, където и да е, като се изключи арктическите зони.
Живовлякът имат противовъзпалително, лечебно укрепване, хемостатично, диуретично, хипотензивно деяние. Прилага се за хипертония и атеросклероза, при остри и хронични болести на дихателната система: Сок и инфузия от листата имат отличен отхрачващ резултат. Растението се употребява за болести на стомашно-чревния тракт, гастрит, пептична язва на стомаха и дванадесетопръстника, изострен и продължителен ентерит, улцерозен колит.
При хронична спастичен колит подгответе 1 кг. живовляк и 1 кг. захар.

Листата се, изплакват добре, Нареждат се сухи, подредени пластове, поръсват се със захар (захар пласт – пласт на листа), в буркан. След като го напълните, поставете го на мрачно място в продължение на 3-4 седмици. Получава се мрачен сок. Прецежда се и се съхранява в хладилника. Взимайте 3 пъти дневно по 1 супена лъжица 30 минути преди хранене.
Широко е потреблението на живовляк при тумори (под формата на мокри компреси), и вътрешно при рак на белите дробове и стомаха, при което примес от ситно нарязани пресни листа с равно количество на захар, е сложена на топло в продължение на 2 седмици. Получената течност се взема 3-4 пъти дневно по 1 лъжица за 20 минути преди хранене.
По принцип, живовлякът е надеждно лекарство във всички дозирани форми.

Живовляк сок с мед
Първа рецепта:
измийте свежи листа, които се стриват в хаван, прибавете малко вода и загрейте. Без пречистване,залейте с мед. При кашлица и температура вземайте 1 чаена лъжичка на час.
Втора рецепта:
добре измити листа нарязани, се намачкват, изстисква се сока, разбърква се с равно количество мед и варите за 20 минути. Вземайте по 1 супена лъжица 3 пъти дневно за 15-20 минути преди хранене при гастрит, колит, колики. Съхранявайте в компактно затворени контейнери на хладно място. За зимата сокът се излива във водка в равни пропорции.

Ето и няколко описа, които ще Ви потвърдят силата на живовляка:
Веднъж, когато бях на към 30 години, имах доста проблеми със стомаха, толкоз остри болки, като че ли с нож ме режеха. Имах гастрит с висока киселинност на стомашния сок. Лечението донесе единствено краткотрайно облекчение, до момента в който не ми беше предложено да пия живовляк.
За сок от живовляк се берат листа измиват се щедро със студена течаща вода отърсил от живовляк вода изложени на чиста бяла хартия или лист за сушене. Листата минават през месомелачката, изстисква се сока през два пласта марля и се смесват с мед или захар (на литър сок – един кг захар или 0.7 литра мед).

Размесете добре дървена лъжица или шпатула в стъклена купа. Сместа се изсипва в чист трилитров буркан, компактно затворен и подложен на мрачно място. Разклащате два пъти дневно. След две седмици лекарството е готово.
Взимате по 1 супена лъжица 3 пъти на ден, 30 минути преди хранене. Курсът на лекуване изисква минимум 2 литра здравна течност. По време на лекуването се изключва пържено, солено, пушени, сушени салами, алкохол и пушене (особено на празен стомах). За да завършите лекуването за идната година (и, в случай че е належащо, третата), повторете курса.
Ще ви кажа по какъв начин майка ми излекува заболели дробове. Тя стартира бързо да отслабва и да кашля мощно.

Непозната жена, с която майка ми срещнала на автобусна спирка, ѝ предложила рецепта: 500 грама захар, 400 грама листа живовляк, 0,5 чаши вода. Нарежете листата колкото е допустимо по-ситно, разбъркайте всички съставки, поставете на муден огън и оставете да къкри, до момента в който сместа стане светлокафява.
Пресипете и прецедете в буркан, вземайте по 1 супена лъжица когато и да е на деня, само че постоянно на празен корем. Лекарството беше доста прелестно на усет и майка ми стартира да се лекува. Скоро тя имаше вкус, стартира да се възвръща.
Инфо: lekuvai.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР