Животновъдите могат да кандидатстват за подпомагане по схемата de minimis.

...
Животновъдите могат да кандидатстват за подпомагане по схемата de minimis.
Коментари Харесай

Предлагат схемата de minimis на животновъдите

Животновъдите могат да аплайват за подкрепяне по схемата de minimis.

Това е споделила заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева при откриването на " Фермер Експо Раковски 2017 ", заяви пресцентърът на министерството.

Право на подкрепяне имат аграрни стопани, регистрирани по Наредба 3, които отглеждат млечни и месодайни крави, биволици, овце-майки и кози-майки.

" Родните фермери са потвърдили уменията си и заемат значимо място в икономическия бранш. Показателно в това отношение е, че българското кисело мляко, сирене и кашкавал, както и месни артикули са се утвърдили измежду водещите посоки в нашето производството ", споделила още Василева.

Тя е подчертала, че една от задачите на министерството е повишение качеството на храните, които употребяват българските консуматори. Приоритет е насърчаването на родното произвеждане и съхраняването на обичайния усет.

" Убедена съм, че положителният разговор ще продължи и ще отстояваме дружно ползите на българското произвеждане, с цел да му осигурим положително и надеждно развиване ", споделила още Василева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР