Животът на неваксинираните във Франция ще стане по-труден. Това заяви

...
Животът на неваксинираните във Франция ще стане по-труден. Това заяви
Коментари Харесай

Макрон: Ще направим живота на неваксинираните по-труден

Животът на неимунизираните във Франция ще стане по-труден. Това съобщи президентът Еманюел Макрон. В изявление за „ Паризиен “ Макрон сподели, че ще ограничи допустимо най-вече достъпа на хората без имунизация против ковид до основни аспекти от публичния живот.

Изказването на президента идва в миг, в който в Народното събрание текат разисквания на законопроект, който цели да трансформира здравния пропуск в страната във имунизационен от средата на месеца. Ако мярката бъде призната, това ще значи, че документът няма към този момент да важи за преболедували или за показали негативен тест.

От опозицията обаче се опълчват на концепцията и опозиционни политици обявиха, че президентът е отишъл прекомерно надалеч с предизвестията си, че от 15 януари хората без ваксина няма да могат да вървят тук-там като заведения за хранене, кина и кафенета.

В изявлението си за „ Паризиен “ Макрон съобщи още, че не желае да „ имунизира със мощ “, а се надява да насърчи повече хора да получат ваксина „ като ограничи оптимално техните действия в обществения живот “.

Във вторник Франция заяви за 271 686 нови случая на Covid-19 за денонощие – максимален брой от началото на пандемията.

Еманюел Макрон разгласи още, че решението му дали да се кандидатира за втори мандат отпред на Франция на изборите през април зависи от „ здравната и политическата обстановка в страната “. Сегашните изследвания дават на френския президент сериозна преднина пред към този момент декларираните претенденти за поста му.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР