Животът на котките и техният характер са мистерия, която постепенно

...
Животът на котките и техният характер са мистерия, която постепенно
Коментари Харесай

Невероятни факти за котките

Животът на котките и техният темперамент са тайнственост, която последователно се разкрива и носи всевъзможни изненади. Например когато пият вода, котките, за разлика от кучетата, не трансформират езика си в черпак, с който загребват течността. Котката допира водата с грапавия завършек на езика си и бързо прибира езика си назад дружно с образуващия се освен това придвижване дребен дирек течност. При това котката бързо затваря челюстите си, с цел да не изтече и една капка вода на открито.

Котката може да пие вода със скорост четири близвания на течността в секунда, като при всяко близване получава към 0. 1 мл. По този метод за една минута котката изпива към 24 мл вода. Мъркащата ви фаворитка на драго сърце ще пие и мляко, само че се предлага да й давате кисело, а не прясно, тъй като киселото е по-полезно за организма на котката.

Друг забавен факт, който обаче визира единствено мъжките котки, е съществуването на странни формирания върху репродуктивния им орган, които наподобяват на дребни шипове. Те са с дължина 1 мм и съгласно експерти функционалността им е да не разрешават на женската котка да избяга по време на чифтосване. За образуването на тези шипове дават отговор мъжките хормони, по тази причина в случай че котаракът се кастрира в ранна възраст, те в никакъв случай няма да пораснат.

Смята се, че кастрацията провокира затлъстяване при котките, само че това не е по този начин. В първите дни след кастрацията животното може да не е толкоз интензивно, само че в случай че не се тъпче непрекъснато с храна, тежестта му няма да се усили. Истинската причина за наднормените килограми е желанието на стопаните да поглезят любимците си - по тази причина сега на планетата има над 100 милиона затлъстели домашни котки.

 Невероятни обстоятелства за котките

Котката в зрелост има потребност от към 220 калории дневно, само че стопаните на мъркащите хубавици непрекъснато им дават лакомства, като си мислят, че по този начин вършат любимците си щастливи. На процедура това единствено затруднява живота на котката, защото дишането й става затруднено, органите й работят по-лошо и тя не може да е толкоз преносима, колкото би била, в случай че не е с наднормено тегло.

Интересен факт е, че котките имат специфични звуци за другарство със стопанина си, с цел да го накарат да направи несъмнено нещо, което желаят. Те или мяучат жално, с цел да ви подсетят да ги гушнете или да им дадете храна, или издават ужасяващ тон, който е доста внезапен и мъчно търпим за слуха.

По този метод се пробват да ви се скарат или да ви кажат, че от дълго време не сте им обръщали внимание. Тези звуци са особено образувани от котките през вековете другарство с хора - между тях котките в никакъв случай не употребяват звуците, с които се пробват да привлекат вниманието на индивида.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР