Животът е като филм или роман. Има свой сюжет и

...
Животът е като филм или роман. Има свой сюжет и
Коментари Харесай

Не се съмнявайте! Един ден този, който сега ви причинява зло, ще ви помоли за помощ

 Животът е като филм или разказ. Има собствен сюжет и лична логичност. След кулминационната точка настава развръзката. И всички дейности имат последици. Умишленото причиняване на зло на някого също има последици.

А след известно време този, който е обиждал, унижавал, клеветил и се е гаврил със подвластен човек, може самият той да се окаже подвластен. Най-тежкото наказване за този, който е  правил, е да одобри помощ и благосклонност от този, който е наранявал. Това е сюжетът на доста романи и филми. Това се случва доста постоянно и в живота.

Един ден този, който ви е предизвикал зло, ще е подвластен от вас. Свекървата, която  тормозила снахата, остаряла и ослепяла. И към този момент била ненужна, даже и на сина й, който постоянно проклинала. Снахата си взела отпуск за своя сметка, платила за интервенция и лежала в болничното заведение със свекърва си – тя не можела да се грижи за себе си. Зрението и се върнало.

Или –  шефът се подигравал с подчинения си всеки ден пред всички. Неприятно е да се опишат детайлите. А след това този зависещ бил единственият, който посетил шефа си в болничното заведение – той претърпял инсулт. И още няколко пъти ходил при него, носел плодове и   седял, разговарял – просто по този начин. Въпреки че шефът бил уволнен и от тези визити нямало никаква изгода.

Директорът уволнил момичето незаслужено и подло; 10 години по-късно той отишъл в личната й компания с цел да стане чистач. Той изгубил всичко, банкрутирал, разболял се и помолил да получи работа. Момичето му помогнало с работа и лекуване. Не можело да постъпи по различен метод.

Или – загрубял алкохолик изискал пари на улицата от един човек.

А той разпознал сержанта, който го арестувал неоснователно. Но му дал пари; и попитал по какъв начин може да помогне, закарал го с колата си до дома му – пияницата към момента имал къща. И не споделил: Хаха! Така ти се пада, отпадък! Бог те наказа! Ето ти в този момент пестник по лицето!

Великодушните хора в никакъв случай няма да създадат това при вида  нещастния човек, който в миналото им е предизвикал зло. Те ще протегнат ръка за помощ. Ако нямат с какво да оказват помощ, те няма да му се подиграват и няма да го унижават. Те ще отместят взор с цел да не не го унижат още повече … А тези, които се подиграват и клеветят, не е неприятно да помнят – може би ще им се наложи да одобряват благосклонност от тези, които са обиждали. Често се случва. Много постоянно. Като във филм.

източник kyblife

Бумерангът постоянно се връща – без значение дали е положително или зло

 

Ние имаме единствено това, което сме заслужили. И назад, ние сме заслужили това, което имаме, тъй като в миналото сме го основали в съзнанието си. Несъзнателно, по детски, попивайки тази информация и…

Цялата публикация

 

Вашите заболявания, нещастни случаи, завист и неодобрение от живота, са провокирани от отрицателните стратегии, конфигурирани в главата ви!

 

Всички ваши заболявания, нещастните случаи, които ви  застигат, неприятното ви здраве, злобата и недоволството ви от живота, са резултат от осведомителни токсини и замърсители, които са проникнали в главата ви.…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР