Живеем в трудни времена. Политическото напрежение, пандемията, както и свързаните

...
Живеем в трудни времена. Политическото напрежение, пандемията, както и свързаните
Коментари Харесай

Не е време за тайни

Живеем в сложни времена. Политическото напрежение, пандемията, както и обвързваните с нея стопански проблеми, не престават да бушуват, като краят на тези проблеми не се вижда. На всичко от горната страна, ние навлизаме в най-студения и тъмен сезон на годината, който самичък по-себе си подготвя хората към депресивни положение. Ако сходно на множеството хора, вашите чиновниците се усещат по-изтощени и уплашени от нормалното, въпреки че нямат някакви съответни персонални проблеми, то метода, по който поддържате връзка с тях, е по-голям от всеки път. Ето няколко значими стъпки за поддържането на ефикасната връзка.

Бъдете деликатни

Когато хората минават през сложни времена, изключително когато работят от разстояние и вие не можете да поговорите с тях онлайн, би трябвало да обръщате повече внимание на техните жестове и на езика на тялото им. Същевременно с това, вашите чиновниците също ще наблюдават и проучват всяка ваша дума и деяние. В тези моменти би трябвало да бъдете колкото се може по-внимателни и да демонстрирате грижа и интерес, изслушвайки проблемите и терзанията на вашите подчинени.

Не очаквайте прекалено много от останалите

Лидерите непрекъснато предизвикват своите чиновниците да дават най-хубавото от себе си и да надскачат предстоящото от тях. Важно е обаче да не поставяте служащите си под прекомерно огромен напън, изключително в обстановка като актуалната. Важно е да се уверите, че чиновниците ви могат да реализират сред работата и грижата за себе си. Не позволявайте рецесията да се трансформира в източник на хронична изтощеност и поддържайте упованията си на по-разумни равнища.

Включете чиновниците в процеса по взимане на решения

Никой не обича да му се споделя какво тъкмо би трябвало да прави. Точно противоположното, всички желаеме да имаме присъединяване във взимането на решения за идващите стъпки, които би трябвало да бъдат подхванати от нашия екип и от компанията ни, изключително във време на рецесия. Позволете на вашите чиновници да изразят мнението си и им обяснете, че цените техните хрумвания. Когато хората имат възприятието, че са част от нещо по-голямо от самите тях, те стартират да демонстрират по-голям интерес към постигането на общите цели на компанията.

Създайте овластяваща просвета

По време на рецесия за хората е изключително значимо да усещат, че държат обстановката под надзор. За това е значимо да споделяте със чиновниците си всяко ново развиване и посоката, в която върви компанията. Кризата не е време за бранене на секрети. Насърчете инициативността и самостоятелните дейности на вашите служащи. Ограничете нереалистичните крайни периоди и намерете метод да мотивирате хората посредством положителна противоположна връзка. Бъдете транспарантни в връзката си и предоставяйте ясни аргументи за всяко ваше искане.

Комуникацията е от основно значение по време на рецесия. Начинът, по който поддържате връзка като водач, може да бъде разликата сред това дали вашата компания е на ръба на оцеляването или процъфтява, когато времената станат сложни.

.............................

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР