Живеем в свят, в който изкуственото преобладава. Онова, което консумираме

...
Живеем в свят, в който изкуственото преобладава. Онова, което консумираме
Коментари Харесай

Истината за протеиновите барове и крият ли опасност

Живеем в свят, в който изкуственото доминира. Онова, което консумираме обаче, даже когато съблюдаваме здравословен хранителен режим, не всеки път се оказва потребно за нас. Освен, че ни бърка в джоба, постоянно ни бърка и в здравето! Днес насочваме вниманието ви към протеиновите питейни заведения – желана храна за мнозина, които спортуват или съблюдават хранителни режими.

Колко здравословен сурогат на храната са обаче те и доколко са потребни или пък нездравословни за организма.

Активно спортуващите хора с право приказват постоянно за изгодата от приема на протеини (те наподобяват структурни блокове за тялото). Знаете обаче, че както с всяко друго нещо, с което се прекали, води до отрицателни последствия. Но първо дано да разберем какво са протеините.

Протеините са един от главните градивни съставни елементи на живите кафези и вземат участие във всички жизненоважни процеси от метаболизма на индивида. Те се набират от скотски и растителни артикули.

Разликата обаче е, че животинските протеини (месо, яйца и млечни продукти) съдържат всички незаменими аминокиселини, тези дребни строителни блокчета на протеините, които се употребяват за милиони процеси в тялото и са по този начин нужни за здравето ни.

При растителните протеини липсва една или няколко незаменими аминокиселини, а при някои от тях равнището на усвояемост е по-ниско. Поради тези аргументи животинският протеин се назовава „ пълен”, а растителният „ непълен”.

С други думи – животинският протеин има доста по-висока биологична стойност за индивида, в сравнение с растителният. Затова се стремете да консумирате „ цялостни протеини”, с цел да сте сигурни, че си набавяте всички незаменими аминокиселини.

Крият ли щета протеиновите питейни заведения и кои са подобаващи за диета четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР