Живеем в свят, в който изкуственото преобладава. Онова, което консумираме

...
Живеем в свят, в който изкуственото преобладава. Онова, което консумираме
Коментари Харесай

Пазете се от тези диети, пагубни са за здравето

Живеем в свят, в който изкуственото доминира. Онова, което консумираме обаче даже когато съблюдаваме здравословен хранителен режим, не постоянно се оказва потребно за нас. Освен че ни бърка в джоба, постоянно ни бърка и в здравето! Днес обръщаме особено внимание на модерните диети, тъй като нерядко вместо ефикасни в дълготраен проект за нас, те се трансформират в огромно задължение. Както се споделя – не всичко, което ви дават обещание, има общо с действителността. Затова първо мислете, по-късно действайте!

Знаете, че непрекъснато изникват нови и нови хранителни режими, които ви дават обещание същински чудеса. Диети, след които ще изглеждате като фотомодел, освен това единствено в границите на седмица. Звучи хубаво, само че няма по какъв начин да е действително! Освен това – в случай че се доверите на нещо сходно, напълно няма да минете единствено с излъгани упования, тъй като в множеството случаи такива режими докарват доста здравословни неприятности.

Обикновено, когато приказваме за съвременни диети, става дума за този вид рискови групи, учредени единствено на приемането на избран тип артикули. Те могат да причинят недостиг на други хранителни субстанции и

да доведат до проблеми с имунната система

Затова, преди да се доверите на следващата оригиналност в диетичното хранете, най-добре е да се посъветвате с диетолог. Не взимайте сами решения, от които по-късно е прекомерно евентуално да страда здравето ви.

Например, не започвайте никога диета, в която се твърди, че може да ядете, каквото си желаете и все пак да сваляте килограми. Не се хващайте на въдицата и в случай че ви дават обещание доста бърза загуба на тегло. Естествено, няма нищо действително и в случай че липсват, каквито и да е било физически извършения в режима, който сте тръгнали да прилагате – не си мислете, че когато човек интензивно мързелува, една диета е задоволителна, с цел да го направи строен и деятелен.

Не се доверявайте и на диети, които се състоят единствено или най-вече от скъпи и екзотични артикули, или съдържат някакви прахове и заместители на храна.

И нещо доста значимо, което постоянно се подценява от хората, които, в устрема си да влязат в мечтаните дънки, са подготвени на всевъзможни драконовски ограничения – в случай че диетата е качествена, тя никога не би трябвало да продължава единствено няколко дни.

Няма връзка сред кръвната група и диетата

Много съвременни диети в последно време се основават на кръвната група. Според този режим човек се храни единствено с избрани артикули, съответстващи на кръвната му група. Твърди се, че в случай че храната съдържа субстанции, които са несъвместими със съответната група, това

може да повлияе на вътрешните органи

да докара до болести и наднормено тегло. До този миг обаче няма научни потвърждения за успеваемостта на известната доктрина на Питър д’Адамо за връзката сред кръвната група и диетата. Сами разбирате, че не е доста интелигентен ход умишлено да ограничавате себе си от артикули единствено тъй като съгласно дадена доктрина те не са подобаващи на кръвната ви група. Продукти, от които организмът ви сигурно се нуждае.

Високобелтъчната диета изцяло изключва въглехидратите

Добре е да знаете, че при отсъствието на всевъзможни въглехидрати в храната организмът стартира да черпи сила от личните си мастни отлагания. А това не е по никакъв начин позитивно! Популярността на тази диета се състои в това, че тя разрешава да се ядат белтъчини без ограничавания и по едно и също време с това да се отслабва. Човек не усеща апетит, тъй като се храни с калорична храна. Тази диета обаче внезапно трансформира обмяната на веществата – по тази причина е подобаваща единствено за здрави хора, които нямат хормонални, сърдечносъдови и стомашно-чревни проблеми. Освен това този хранителен режим съдържа огромно количество наситени мазнини, което способства за увеличението на холестерола в кръвта. Затова такова хранене не подсигурява намаляване, само че пък може да докара диабет и сърдечни проблеми, а също и появяването на камъни в бъбреците.

При някои диети се стига до друга прекаленост – те изключват от менюто животинските белтъци

При вегетарианството организмът не получава задоволително количество от някои незаменими дейни съставни елементи като желязо, калций, цинк, витамин В.

С нараснало внимание и при разделното хранене

На мода от много време е и по този начин нареченото „ разделно хранене ”. При тази диета продуктите, богати на белтъчини (месо, риба, яйца) и продуктите, богати на въглехидрати, не би трябвало да се използват по едно и също време. Това е по този начин, тъй като за преправянето на белтъчините и въглехидратите организмът има потребност от разнообразни условия и време.

Този способ се е потвърдил като средство за общо излекуване и намаляване. Но би трябвало да имате поради, че здравият организъм е кадърен да се оправи със смесена диета, състояща се от разнообразни артикули.

Ако въпреки всичко сте решили да отслабвате и сте в търсене на подобаващата диета, нашият съвет е – доверете се на експерт, който да изготви самостоятелно меню за вас, съобразено с вашия самостоятелен метод на живот.

Медицината не взима връзки и към по този начин наречения лековит апетит. Да, лекарите чудесно схващат, че лишаването на тялото от нужните хранителни субстанции не може да бъде лековит фактор, по тази причина и настояват, че това е

доста сериозна интервенция в обмяната на веществата

Днес изкуствено се постанова модата на прекомерно слаби, анорексични хубавици, снимани по бикини и къси поли. Тези девойки отслабват непременно и това е извънредно нездравословно! И това, което е доста особено за тях е, че множеството стартират да образуват тази обстановка и метод в живота си след четене на друг вид публикации с основна дума „ диета ”. Пак ще ви кажем - диетите, които циркулират в онлайн пространството, нямат научна основа. Съответно тяхната успеваемост е много съмнителна. Те не дават отговор на правилата на вярното хранене! Затова и сходно намаляване е непринуден опит над себе си, който може да приключи трагично. Да не приказваме пък, че еднообразният състав на храната въздейства негативно и на психическото положение на индивида.

Всяко ограничаване в храната е стрес за тялото

Рязката смяна на калоричността – от възможни 3000 на 1200-1500, значително понижаване на размерите постъпваща храна, значи стрес за тялото. Организмът стартира да изпитва апетит, като изпраща сигнали към ендокринните жлези – да забавят метаболизма, а не да го забързат. Освобождаването на хормони на стрес, провокирано от апетит пък, води до внезапни промени на метаболитните процеси. И в последна сметка, вместо да реализира намаляване и излекуване, човек получава обостряне на хронични болести и още повече непотребни килограми.

Затова бъдете рационални, когато отслабвате. И не го правете непременно! Във всеки метод би трябвало да попада баланс, тъй като задачата е освен да свалите непотребното от себе си, само че и да се чувствате в добра кондиция – и физически, и душевен.

Източник zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР