“Живеем в динамични политически времена. Изтеклите записи и снимки са

...
“Живеем в динамични политически времена. Изтеклите записи и снимки са
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Сякаш сме в Сицилия през 70-те! Оставката на кабинета е неизбежна

“Живеем в динамични политически времена. Изтеклите записи и фотоси са невиждани, имам възприятието, че сме в Сицилия 70-те години. Страхът от обстоятелството, че може да има длъжностен кабинет, към този момент не избавя премиера и в случай че първоначално хората му прощаваха пропуските, то през днешния ден оставката е неизбежна ”. Това съобщи в изявление за bTV зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев.

Според него оставката в този миг е единственото, което може да избави имиджа на страната. Той добави, че левицата постоянно е подготвена за избори.

“Вътрешно партийните търкания се вземат решение за момент сега, в който имаме ясно избрана цел и започва изборният развой. Не ме тормози кондицията на Българска социалистическа партия сега, в който започва изборната акция. Тогава всички започваме да работим дружно ”, акцентира Добрев.

Зам.-председателят на левицата съобщи, че постоянно е подкрепял вътрешния избор, само че като съревнование на претенденти от един тим.

”Идеята е този тим не просто да убеждава членовете на Българска социалистическа партия - кой от тях да бъде определен, а да убеждава обществото, че ние можем да бъдем по-добри от ГЕРБ ”, сподели още той.

На въпрос, ще се кандидатира ли за ръководител, Добрев отговори, че има такава подготвеност.  “Мога да стабилизирам и да обединя партията, да употребявам капацитета й и да спечелим идващите избори ”, добави той.

Добрев изясни, че разминаването му с Нинова не е в задачата, а в пътя за постигането й и уточни, че не приема метода на настоящия ръководител да води война еднообразно гневно както с ГЕРБ, по този начин и с членове на Българска социалистическа партия.

“Аз съм надълбоко партиен човек. Член съм на партията от 1997 година, бил съм част от съществена партийна организация, по-късно общински консултант в Гоце Делчев, депутат, член на Народно събрание - извървял съм целия си партиен път ”, изясни Добрев.

По думите му БСП е жив организъм, който има потребност от отношение, да се знае всеки един проблем на всяко равнище от партията. Другото, с което зам.-председателят не е склонен във водената през днешния ден политика, е, че Българска социалистическа партия е залитнала в посока на деструктивна и нападателна партия и се приближава до стила на “Атака ”.

По думите му Българска социалистическа партия непрекъснато е в борба - когато не се бори с ГЕРБ, се търсят врагове с партиен билет.

“За мен е значимо да успокоя партията, да я обединя, да дадем идея на обществото и всички недоволни, които с всеки ден стават повече и повече, да изберат Българска социалистическа партия, а не някой различен политически план. Другият път е да продължим да се караме, да се бием непрестанно, което ни пречи да сме оня предвидим сътрудник, който хората желаят да изберат ”, каза още Добрев.

На въпрос, има ли 40 компании, Кирил Добрев отговори, че работи от 19-годишен.

“През целия си път нямам един ден държавна работа. Никой не ме е назначавал за нещо, бил съм надзирател, бил съм докер на централна гара, правил съм пици, имал съм личен бизнес, бил съм и народен представител. През целия си път съм разпределял персонални и кредитни средсва. Атакуват ме тези приятели, които цялостен живот са били на държавна работа и с подписа си са разпределяли държавни средства и държавно имущество ”, изясни Добрев.

Той бе безапелационен, че през 30-те години преход не е натежал на Българска социалистическа партия даже с една стотинка.

“Обратно, хората знаят какво съм правил за партията. Оформянето ми като някакъв мрачен индивид не ме изненадва. Готов съм да подаря на този, който твърди, че имам 40 компании, 39 от тях, дружно с всички измислени публични поръчки, които сякаш съм взимал ”, каза още Добрев. Той акцентира, че има единствено една компания, която се занимава с планиране и произвеждане на електрическа сила, като това е и неговата компетентност по обучение - хидрогеолог.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР