С два гола на Андреа Белоти Фиорентина победи с 3:2

...
С два гола на Андреа Белоти Фиорентина победи с 3:2
Коментари Харесай

Фиорентина би Аталанта в последна среща от сезона в Серия А

С два гола на Андреа Белоти Фиорентина победи с 3:2 в отсрочена среща от 29-ия кръг на Серия А. С този мач публично беше комплициран завършек на сезона в италианския футбол.

Двубоят трябваше да се организира през март, само че беше отсрочен поради сърдечния удар, който получи шефът на Фиорентина Джо Бароне, който по-късно и умря.

И двата тима играха финали в Европа, само че домакините от Бергамо завоюваха своя, до момента в който виолетовите го изгубиха.

Днес и петте гола паднаха през първото полувреме, като още до 19-ата минута резултатът беше 2:1 за гостите от Флоренция. Андреа Белоти вкара в шестата минута с летящ плонж след центриране на Гаетано Кастровили. Аталанта незабавно отговори посредством героя от финала в Лига Европа Адемола Лукман. Той беше изведе от Шарл де Кателаере и наказа вратаря-дебютант Томазо Мартинели. Малко по-късно обаче Нико Гонсалес вкара с мощно воле под гредата за 1:2.

В 32-ата минута Аталанта отново изравни. 20-годишният централен защитник Джорджо Скалвини получи от Лукман и преодоля Мартинели. Скалвини обаче получи тежка контузия в коляното малко по-късно и беше заменен. В последната минута на първата част Белоти вкара втория си гол и направи 2:3.

През второто полувреме Нико Гонсалес беше спрян от вратаря Марко Карнесеки. Джанлука Скамака пък можеше да изравни в края, само че Мартинели избави Фиорентина.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР