Живеем без правила, в патологията на клиничната фаза на либерализма.

...
Живеем без правила, в патологията на клиничната фаза на либерализма.
Коментари Харесай

Писателят Недялко Славов: Живеем без правила, в патология

Живеем без правила, в патологията на клиничната фаза на либерализма. Това написа писателят Недялко Славов в обява във Фейсбук. Ето целият текст на създателя на " Камбаната ".
" Хаосът на патологичния демократизъм, на клиничната му фаза. Това е повода за полуделия свят.
Живот без правила.
След като махалото на безумието стигна своя силов пик в тоталитарната си амплитуда на социализма, в този момент стигна своя пик на бесовщина в амплитудата на крайната си демократична полуда.
От центъра на Пловдив до лятната ни къща дистанцията е 18 километра. Две кръгови и седем светофара в града, и 10 километра прав сектор. Всеки път в това разстояние има най-малко пет сериозни и най-малко петдесет по леки нарушавания – минаване на алено, преустройване без мигач, дрифтови осъществявания, изпреварване на непрекъсната линия, тройни изпреварвания, каране без отдалеченост, засечки, закани за разпра, междинни пръсти, кукиши, мъжки подсичания на лакти с фалусни препратки, дамски къси и енергични придвижвания на китките с музикално-духови препратки, псувни, прекъсване в пътната лента и какво ли не още. И възприятието за ненаказаност, за държание без правила, за шебешка нападателна „ независимост “, за групова прайдова маймунска приматщина.
Да забележим какво има от другата страна на тази зоологическа градина - от страна на предварителната защита, на закона.
Чиновничество.
Позициониране на сенчести места. Лаф моабет с магистралките. Километрично словотворчество на индигирани кочани. Черни очила, кино разкрачени пози, фуражки на тила или до веждите, съгласно слънцестоенето.
Снощи ми бе формиран акт за това, че не ми е осветена задната табела на колата. Когато възпламених и потеглих, лампата светна, тъй като светва автоматизирано при запалени светлини, само че акта остана. Това, горе долу е и предварителната защита. Това е закона.
Живот без правила. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР