Жива верига от над двеста човека затвори вчера сутрин главния

...
Жива верига от над двеста човека затвори вчера сутрин главния
Коментари Харесай

Жива верига затвори главен път

Жива верига от над двеста индивида затвори през вчерашния ден заран основния път София-Русе при Пордимското село Тотлебен. Протестът водеха кметове от региона и той бе сигнален, като блокира придвижването за 10 минути.
Протестът се възнамерява от няколко седмици, като настояването на хората е да се направи уширение от основния път към метода за селото. Особено сериозен в този сектор е левият завой в посока от Плевен към Русе, тъй като се основава сериозна заплаха за произшествия, които са се случвали през годините. 
От АПИ уведомили преди към седмица, че сега Областното пътно ръководство в Плевен организира първата стъпка преди предприемането на строителните работи - социална поръчка за разработване на механически план за кръстовището при село Тотлебен. Според локалните хора подобен план имало направен още през юни 2021 година, той е координиран с Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен и е изпратен за утвърждение в АПИ.
" Искаме гаранции, че в държавния бюджет за 2023 година ще бъдат заложени средства за създаване на трета лента за завиване на ляво при отбивката за Тотлебен на основния път Плевен-Русе ", обявиха хората. Ако не се получат гаранции, протестните дейности и блокирането на пътя ще продължат всяка седмица.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР