Жителите на видински квартал пропищяха от задушлива миризма от горене

...
Жителите на видински квартал пропищяха от задушлива миризма от горене
Коментари Харесай

Полицаите във Видин накрак! Търсят кой гори гуми и обгазява част от града

Жителите на видински квартал пропищяха от задушлива миризма от горене на гуми, научи организация BulNews. Според хората, от близо месец някой всекидневно горял гуми в региона на бул. „ Панония “ в ж.к. „ Баба Тонка “. Стигнало се до там, че не можели да оставят отворени прозорците си, а като излезели на открито виждали с просто око летящите във въздуха сажди.
Потърпевшите подали сигнал за издевателството до районната ревизия по околната среда и водите в Монтана, които на собствен ред съобщили за казуса в община Видин.
По време на инспекцията си локалната администрация не открила някой да гори гуми, само че изпратила писмо до регионалната дирекция на полицията в града, с което поискала подпомагане за определяне то на нарушителите.
От кметската администрация поискали от дирекцията да се обезпечат полицейски патрули в региона на ж.к. „ Баба Тонка “, които да заловят и глобяват хората, отговорни за протичащото се.
От екоинспекцията в Монтана напомнят, че нерегламентираното изгаряне на боклуци води до замърсяване на атмосферния въздух с нездравословни за здравето субстанции и е неразрешено от законодателството по околна среда.
Във връзка с идния отоплителен сезон приканват хората да не позволяват нерегламентирано изхвърляне, изгаряне и всяка друга форма на нелегално отнасяне на боклуци. Такива са излезли от приложимост гуми, отработени масла и отпадъчни нефтопродукти, боклуци от текстил, дървени дограми и други леснозапалими материали.
При открити от контролните органи нарушавания на нормативните условия, на отговорните физически лица, еднолични търговци и юридически лица ще бъдат налагани санкции и имуществени наказания, като размерът им е от 300 до 50 000 лв..

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР