Жителите на столичния квартал Драгалевци“ се готвят за бунт. Причина

...
Жителите на столичния квартал Драгалевци“ се готвят за бунт. Причина
Коментари Харесай

Драгалевци се вдига на бунт заради незаконно строителство на ”ала Златен век”

Жителите на столичния квартал „ Драгалевци “ се готвят за протест. Причина за гнева им е, че нелегално и най-нагло се строи неприемливо висока постройка пред очите на всички. За безугледното нарушаване на закона, както настояват хорат, са сезирани всички вероятни инстанции. Повече от месец, обаче те резервират безмълвие.
„ Това, което се случва е безсрамие. Нарушават се всички закони, а никой не взима отношение. Не ни остава нищо друго, с изключение на да излезем на улицата. Готови сме на всичко, с цел да покажем, че разпоредбите би трябвало да важат за всички. Писна ни от недосегаеми “, възмущават се хората.

За какво става дума: В момента на Околовръстното в посока Драгалевци над всички останали здания се извисява градеж, който е достигнал 6-ти етаж, видя екипът ни. В региона няма канализация, по тази причина и мръсните води се събират в септични ями. По тази причина има твърда законова норма постройките да не надвишават 10 метра до така наречен корниз или покривно пространство. По тази причина всички градежи са ниски. Само въпросният блок прави изключение. Той от дълго време ги е минал тези 10 метра. По тази причина локалните започнаха да назовават градежа " но Златен век “.

Нередностите не свършват до тук. Съгласно наредбите на Закон за устройство на територията и откритите обичаи при одобряването на здания в този район, подпокривният етаж би трябвало да е спретнат под 45 градуса по отношение на фасадата на постройката. От рекламата на блока е видно, че тук това предписание,по неразбираеми към този момент аргументи, няма да важи, описаха жителите на „ Драгалевци “. „ Много други нередности има-липсват складови пространства за потребностите на бъдещите поданици, както и нужния по закон брой гаражи, съответстващи на жилищата в постройката “, допълниха те.

И продължиха: „ Движението тук е извънредно затруднено. Сега ще стане пъкъл “. Хората са обезверени, че общината ще вземе ограничения. Тя съмнително мълчи за десетките сигнали до нея по този въпрос. „ Чудим се по какъв начин основният проектант на регион „ Витоша “ е дал зелена светлина за сходно строителство? Писали сме до прокуратурата, ДНСК, РДНСК, както и до основния проектант на София и общината. Загубихме вяра, че ведомствата би трябвало да следят за спазването на законите, а не да ги нарушават “, допълниха възмутени жителите. Медията ни насочи публично питане до общината за какво е разрешила да се строи толкоз висок блок, в нарушаване на нормативните правила. Очакваме най-малко на нас да отговори!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР